Durbuy, een van de parels in Wallonië.
Volledig scherm
Durbuy, een van de parels in Wallonië. © Photo News

Wallonië deelt toeristenpassen van 80 euro gratis uit

Wallonië deelt vanaf 5 oktober 60.000 toeristenpassen uit met een budget van 80 euro. Maandelijks zijn 20.000 passen beschikbaar, zei de bevoegde Waalse minister Valérie De Bue (MR). Het initiatief moet het toerisme na de zomer nieuw leven inblazen en was eind augustus al aangekondigd. De Waalse regering heeft vijf miljoen euro ter beschikking gesteld om het te financieren.

25 reacties

  • Olivier Delbeke

    3 jaar geleden
    Bestaat al in veel Vlaamse gemeenten. Helpt lokale horeca wel, hopelijk kijken ze er op toe dat je er niet in een warenhuis mee kan kopen.
  • Robert Boxtaele

    3 jaar geleden
    Ja, Vlaanderen zal dat wel allemaal betalen eens Vivaldi een feit is!
  • D. van Basten

    3 jaar geleden
    Tsja, en via de achterdeur de minder schone auto's weren wat de doodsteek gaat worden voor het toerisme. Het toerisme krijgt een Judaskus en wordt blij gemaakt met een dode mus.
  • Raoul Rouma

    3 jaar geleden
    Ja, is normaal hé, het is crisis in de natuurparken. De Vlamingen betalen immers toch de factuur.
  • John Rogers

    3 jaar geleden
    kei tof van walonie die nog teminste iets voor de bevolking doet dat is gewoon cadeaux om eventjes corona te vergeten je te otspannen en vlaanderen geeft dan 12 gratis tickets mag wel is dat de regering iets terug doet voor de bevolking het is niet alleen dat de hart werkende mens toren hoge belastingen kan betalen er moet af en toe is aan ontspaning gedaan worden als ik in wallonie ben dat is alles daar relaxer aan toe gaat het is daar mooi en rustig ben graag in wallonie