Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Drie op tien Belgische 15-jarigen moesten jaar al overdoen: cijfer ligt drie keer hoger dan gemiddeld

Drie op de tien 15-jarigen in ons land zijn in hun schoolcarrière al eens moeten zittenblijven. Dat blijkt uit het jongste PISA-onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Dat cijfer is drie keer zo hoog dan het gemiddelde in de landen waarover het rapport gaat. 

29 reacties

  • Lucas Van de paer

    4 jaar geleden
    Het Belgische, Vlaamse onderwijs systeem faalt. Leerkrachten kaarten dit reeds jaren aan. Alles moet plezant zijn, niet te moeilijk, je moet niets meer van buiten leren. Geschiedenis en Aardrijkskunde moet je niet meer kennen. Taalfouten tellen alleen voor dictee. Frans moet je alleen spreken en niet meer schrijven enz. Waarom? Hoe dommer mensen gehouden worden, hoe minder ze gaan nadenken en hoe minder kritisch ze zijn. Het is niet meer het waarom, maar het daarom. Zie Corona crisis, milieu...
  • Frank Brackx

    4 jaar geleden
    @Stephanie, ik denk niet dat het niveau van de cursussen gedaald is, maar wel het niveau van de student en de bijhorende afgenomen examens. Ik heb 2 kinderen die nu Bachelor en Master studeren, wel niveau van hun Frans bvb is echt bedroevend.
  • Walter De Vuyst

    4 jaar geleden
    Wiskunde moet vooral goed worden aangebracht door de lesgever , zodat Iedere leerling de Nieuwe leerstof op het einde van de les begrijpt .
  • Guy Van Becelaere

    4 jaar geleden
    Niemand wordt nog gebuisd want als een leraar(res) dat riskeert staan de ouders de dag erna op school om verhaal te halen en zelfs het personeel bedreigen is hun niet vreemd want het moet goed zijn want Facebook wacht. Dus alles begint bij de opvoeding !!
  • stefanie plaetevoet

    4 jaar geleden
    Meneer Piet de vlieger, de lat lager gelegd al eens curcussen bekeken laatste tijd? De lat is zeker niet lager dan in mijn tijd, heel zeker niet want mijn zoon volgt zelfde richting als ik 26 jaar geleden en het is enorm verschil. Dus wat u zegt klopt totaal niet!