Mohamed Koukouh (71) staat terecht voor Hof van Assisen voor moord op zijn vrouw: “Ik zal mijn straf aanvaarden”

Mohamed Koukouh tijdens de reconstructie ©  credit

Op het assisenproces tegen Mohamed Koukouh (71) hebben het hof en de volksjury zich teruggetrokken voor de beraadslaging over de schuldvragen. De man uit Lo-Reninge staat terecht voor de moord op zijn echtgenote Rita Waeles (60), maar de verdediging pleitte dat er enkel sprake is van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Bron: BELGA

Mohamed Koukouh en Rita Waeles waren 40 jaar getrouwd, maar op 4 januari 2018 kwam er plots een kink in de kabel. Het slachtoffer verliet de echtelijke woning in Lo-Reninge en trok in bij haar Nederlandse vriend. Op 7 maart 2018 moesten ze naar de familierechtbank in Veurne komen voor een zitting in het kader van hun echtscheiding. In de rechtbank verliep alles rustig.

Op de parking wilde Mohamed Koukouh nog wat spullen geven aan zijn ex-partner. In ruil zou ze beloofd hebben dat hij een deel van hun geld zou terugkrijgen. Waeles weigerde en zou zelfs gezegd hebben dat ze haar echtgenoot zou blijven pluimen. Met een priem uit zijn wagen deelde Koukouh een fatale steek uit.

Na de middagpauze kreeg de beschuldigde zoals gebruikelijk het laatste woord. “Ik wens de voorzitter, de leden van de jury en mijn advocaten hartelijk te bedanken. Welke straf u ook voor mij uitspreekt, ik zal ze aanvaarden”, klonk het.

Het hof en de jury hebben zich om 14.50 uur teruggetrokken voor de beraadslaging over de schuldvragen. Voor moord riskeert Mohamed Koukouh levenslange opsluiting. Als de juryleden het standpunt van de verdediging volgen, kan hij hoogstens tien jaar opsluiting krijgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen