Mauri Vansevenant.
Volledig scherm
Mauri Vansevenant. © VTM NIEUWS/PHOTONEWS

Sterke Mauri Vansevenant (21) rijdt 190 kilometer in de aanval en duikt dan het decor in: “Ik had de benen om het af te maken”

WielrennenAangename kennismaking met Mauri Vansevenant. De 21-jarige neoprof van Deceuninck-Quick.Step reed bijna 200 kilometer in het offensief in de Waalse Pijl. Hij leek ook alleen aan de slotklim van de Muur van Hoei te beginnen, tot hij op 4 kilometer van de streep het decors indook. “Jammer dat ik de controle over mijn fiets verloor.”

12 reacties

  • Ward Berden

    4 jaar geleden
    Gelukkig niets aan over gehouden. Deze jongen heeft vandaag een pak ervaring opgedaan. Was nog best sterk na zo lang in de aanval te zijn geweest. Die gaan we nog zien.
  • Rudy De Pauw

    4 jaar geleden
    Met deze jongen,remco, uitdebroeks en philipsen, kunnen de van havermaats en van marcke op vervroegd pensioen.
  • Freddy van Puymbrouck

    4 jaar geleden
    Hij heeft het geweldig gedaan, zeer jammer van die valpartij maar ook daar zal hij van leren. Zeggen dat hij het ging afmaken is wellicht wat overdreven maar Uran zou nooit bij hem geraakt zijn en dat is op zich al een zeer sterke prestatie. Zeker een aanwinst voor het Belgische wielrennen!
  • Marcus Camps

    4 jaar geleden
    Grappig die jeugdige overmoed. Verliest nog een paar minuten op de laatste klim uiteraard. Dus nee, jong, maar wees gerust, niemand zou dit gekund hebben m.u.v. ene Evenepoel in een begenadigde dag.
  • Jeff Schelfhout

    4 jaar geleden
    Schelfhout jeff Spijtig van die val Mauri, maar je mag apetrots op je prestatie zijn. Ik voorspel je een mooie toekomst in je verdere carrière, vroeg of laat zal je kort bij een podiumplaats eindigen.