De laagste pensioenen zullen worden opgetrokken. Maar met hoeveel, wanneer en voor wie is nog lang niet duidelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De laagste pensioenen zullen worden opgetrokken. Maar met hoeveel, wanneer en voor wie is nog lang niet duidelijk. © Benny Proot

Nu al twijfel over minimumpensioen van 1.500 euro: Open Vld en sp.a spreken elkaar tegen

De Vivaldi-regering gaat de laagste pensioenen verhogen. Maar met hoeveel? Wanneer? En voor wie? Dat weten ze nog niet. Coalitiepartners sp.a en Open Vld spreken elkaar nu al tegen. Arbeidseconoom Stijn Baert is alleszins op zijn hoede voor de toekomst. “Ik vrees hogere belastingen voor de werkende Vlaming en onpopulaire maatregelen zoals het afbouwen van brugpensioen.”

98 reacties

  • marc van de walle

    4 jaar geleden
    Die rotte politiek steekt ze allemaal in een zak trekt er 10 uit en ze trekken allemaal aan het zelfde touw eigen zakken eerst
  • Soske Vermeulen

    4 jaar geleden
    Uiteraard is dat bruto. Wat voor persoon X netto is is dat misschien niet voor persoon Y. Netto hangt van vele factoren af. Lonen worden ook altijd bruto vergeleken.
  • Pascal Fransen

    4 jaar geleden
    Idd Danny Kimpe het klopt wat ge zegt, je vergeet echter dat destijds de regering Verhofstadt ook de snel belgwet, gezinshereniging heeft doorgevoerd mensen laten hun ouders overkomen 1 dag ingeschreven en deze trekken pensioen terwijl ze hier nooit iets in de sociale zekerheid hebben gestoken, dit is ook niet normaal en wij moeten werken tot 67. België een zakdoek groot 6 regeringen bijna 80 ministers 500 parlementairen dit kost een bom geld hoelang gaan we dit nog pikken.
  • Henri Levich

    4 jaar geleden
    Gelezen op Internet. Sedert vandaag gaan door de Socialistische PSD in Roemenie de pensioenen met 40% omhoog (veertig). Een groot deel krijgt nu meer dan dat zij ooit hebben bijgedragen, anderen een hoger pensioen dan hun laatste loon en de hoogste pensioenen zijn meteen verdubbeld. Standard & Poor's ziet geen probleem en waarom kan dit in Belgie niet voorzitter Rousseau ? Dit zou een Bom zijn.
  • Anny onyn

    4 jaar geleden
    In de verkiezing campagne was gezegd de basis minimum pensioen gingen ze optrekken tot 1500 euro netto zonder bijkomende belastingen...Nu is het al Bruto.. en de basis vervalt al...is nu volgens loopbaan van 45 jaar...Nooit iets van gezegd geweest toen...En nu nog aan belastingen teruggeven en alles blijft zoals het was..Nu kunnen zij wel hun zakken goed vullen..