Anna Kestens (links), die in de richting kinesitherapie zit, tovert samen met vriendinnen Evi, Josefien en Amelie pasta met scampi's op tafel.
Volledig scherm
PREMIUM
Anna Kestens (links), die in de richting kinesitherapie zit, tovert samen met vriendinnen Evi, Josefien en Amelie pasta met scampi's op tafel. © Florian Van Eenoo Photo News

Studenten over hun eerste weken op kot in coronatijd: “We laten dat virus ons plezier niet vergallen”

Alles mag, niks moet, behalve slagen in juni. Zo kon je het leven van een kotstudent samenvatten... tot corona z'n intrede deed. Van die ultieme 'vrijheid, blijheid' blijft maar weinig over: afstand houden, mondmaskers dragen en om 1 uur in bed. "Ik zie maar één voordeel: op tijd opstaan is nu geen probleem. Hopelijk blijven die regels niet duren." Wij proefden één dag mee van het nieuwe studentenleven in Gent.

6 reacties

  • Felix Strackx

    4 jaar geleden
    Plezier? Studeren is hard werken en allesbehalve plezierig. Tenzij je maar een toerist bent in het hoger onderwijs natuurlijk.
  • MARC POELMAN

    4 jaar geleden
    Fuiven, uitgaan en pintelieren. Studeren komt blijkbaar pas op de tweede plaats...
  • André Vanheddeghem

    4 jaar geleden
    Nooit student geweest zekers? Ik was zoals Coucke. Na de paasvakantie zag je mij niet meer.
  • Roland Peeters

    4 jaar geleden
    Zodra ze zonder masker in groep gezien worden onmiddellijk hun studiebeurs afnemen.Egoisten moeten als egoïsten behandelt worden.
  • Dannie Molenberghs

    4 jaar geleden
    Hoe ga je dat aan je ouders en grootouders uitleggen als het fout loopt? Dan zal er geweend worden en geklaagd, maar get is dan te laat. Bedankt lieve ouders!