Direct naar artikelinhoud
Regering- De Croo

Broer van Charles Michel wordt staatssecretaris voor Digitalisering

Mathieu Michel broer van Charles en zoon van Louis Michel.Beeld RV

Als laatste partij heeft de MR haar regeringsleden voor Vivaldi bekendgemaakt. Eerder was al duidelijk dat ontslagnemend premier Sophie Wilmès vicepremier zou worden, maar de opmerkelijkste naam is toch die van Mathieu Michel. De broer van voormalig premier Charles Michel wordt staatssecretaris van Digitalisering.

en

 Wilmès wordt het zwaargewicht voor de MR in de regering-De Croo. Ze wordt minister van Buitenlandse Zaken en vicepremier, en krijgt er de portefeuilles Europese Zaken, Handel en de biculturele instellingen bij.

Ontslagnemend minister van Begroting David Clarinval krijgt de bevoegdheden Middenstand, KMO’s, Zelfstandigen, Landbouw en Institutionele Zaken.

Mathieu Michel tot slot wordt staatssecretaris voor Digitale Agenda, Administratieve Vereenvoudiging, Privacy en de Regie der Gebouwen. Michel, de broer van Charles Michel, is momenteel gedeputeerde in Waals-Brabant. Ook deed hij al ervaring op in de gemeenteraad en als schepen van de gemeente Geldenaken, en in de provincieraad van Waals-Brabant.

Ontslagnemend minister Denis Ducarme verhuist naar de Waalse regering, waar hij de bevoegdheden Toerisme, Ambtenarenzaken en Verkeersveiligheid overneemt van Valérie De Bue. Zij wordt MR-fractieleider in het parlement van de Franse gemeenschap.

Twitter bericht wordt geladen...