Mercedes-Benz roept meer dan miljoen auto’s terug wegens ontploffende airbags

Wie een Mercedes A-klasse of GLK bezit, zal die binnenkort moeten terugbrengen naar de garage.

Problemen bij Mercedes-Benz, het Duitse merk moet letterlijk al zijn A-klasse auto’s terugroepen, net zoals de GLK’s. Er is een defect met de airbags.

Takata

De Japanse firma Takata leverde de airbags voor Mercedes. Bij extra nazicht blijkt nu dat die kunnen ontploffen als de omstandigheden fout lopen. Concreet zit er een storing in de gasgenerator van de bestuurdersairbag. Die kan ontploffen, met alle gevolgen van dien.

Het is niet de eerste keer dat er fouten zitten bij Takata. Zowel BMW, Honda, Nissan, Mazda als Toyota moesten er al aan geloven. Nu is het de beurt aan Mercedes-Benz. Aangezien het over meer dan een miljoen auto’s gaat, wordt het een dure operatie.

Hoge luchtvochtigheid

In principe ontploffen de airbags alleen bij hoge luchtvochtigheid, dat is in België meestal niet het geval. Bij Mercedes-Benz nemen ze echter geen risico en worden toch alle wagens teruggeroepen.

Wereldwijd gaat het om 1.016.017 A-klasses. Het bouwjaar van de wagens loopt tussen 2004 en 2012. Hoeveel auto’s er in België vervangen moeten worden, is niet duidelijk. In Duitsland zijn het er al zeker meer dan 130.000.

Hetzelfde geldt dus voor de GLK. De wagens met bouwjaar tussen 2011 en 2015 zullen teruggeroepen worden. Het is niet duidelijk wanneer dat zal gebeuren.

Meer
Auto
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - Alain De Jong
Gocar.be - Robin Van den Bogaert
Gocar.be - David Leclercq
Meer Auto