Weekend lang literair feest in Gent met “9000 Boeken”

Themabeeld ©  fvv

Dit weekend is Gent thuisstad voor het nieuwe boekenfestival “9000 Boeken”. Op kleine en grote locaties in de stad worden activiteiten georganiseerd die in het teken staan van het boek. De Gentse uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts is initiatiefnemer. “Wij doen dit omdat we met het wegvallen van de Boekenbeurs het typische momentum rond boeken in het najaar missen”, zegt Pieter Vanderhaegen van Borgerhoff & Lamberigts.

Bron: BELGA

Een heel weekend lang kan je in Gent lezingen, workshops, signeersessies en andere evenementen bezoeken op verschillende plekken, van kleine boekhandels tot en met grote hallen als S.M.A.K. en De Krook. Die worden voornamelijk gehost door schrijvers verbonden aan de Gentse uitgeverij, al zijn alle deelnemende locaties vrij om ook andere schrijvers, artiesten of kunstenaars aan te trekken.

Een stadsfestival in 2020, kan dat dan? “Per locatie hebben we aan de hand van de beschikbare ruimte berekend hoeveel mensen kunnen deelnemen aan een activiteit”, zegt Vanderhaegen, marketing manager bij Borgerhoff & Lamberigts. “Dat gaat van 5 tot maximum 45 deelnemers. Aan de hand van het registratiesysteem op onze website kunnen we de opkomst goed in de gaten houden en begrenzen. Voorlopig zijn er zo’n 75 pct van de beschikbare plekken gereserveerd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen