Stefaan Temmerman/Reuters
Volledig scherm
PREMIUM
© Stefaan Temmerman/Reuters

INTERVIEW. Huisarts Dirk Devroey luidt alarmbel over stijgende coronacijfers: “Reguliere zorg staat onder druk”

Huisarts en professor Dirk Devroey trekt aan de alarmbel. Het aantal bedden dat op intensieve zorgen wordt ingenomen door coronapatiënten is op een week tijd met de helft toegenomen. Als ze straks plots verdubbelen, is het te laat. Het is hoog tijd om alles in z’n werk te stellen om de stijgende cijfers af te remmen. “De reguliere zorg komt in het gedrang en dat moeten we absoluut vermijden,” zegt hij.

4 reacties

  • Franky Malfliet

    4 jaar geleden
    Vele maken zich zorgen behalve de regering want dan komt het op centen op aan die voor gaan op gezondheid
  • Willy Brordus

    4 jaar geleden
    reguliere zorg in gedrang ? Ik weet niet hoe die man rekent maar er zijn 2650 bedden op intensieve en 38.000 ziekenhuisbedden in Belgie, van die 2650 zijn er 163 in gebruik door covid patienten dus tenzij er nog een andere epidemie bezig is veronderstel ik dat de resterende 2487 bedden op de intensieve afdelingen toch niet állemaal in gebruik zijn ..
  • Danny vernimmen

    4 jaar geleden
    Voor de PS ,Groen, SPA waren de maatregelen in Brussel niet nodig.
  • Kristof Degros

    4 jaar geleden
    Dit zag je toch al weken geleden aankomen, postjes zijn belangrijker dan dit. Zelfs als je die oelewappers hoort spreken is het net alsof er geen Corona is, gisteren ook deel van die vergadering gezien, en er was weinig sprake van regeltjes respecteren. Je ziet zelfs reporters op tv komen met een mondmasker onder hun neus ... Tsja het enige dat nog zal helpen is terug naar 0 spijtig genoeg