Migranten die probeerden het Kanaal over te steken om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen.
Volledig scherm
Migranten die probeerden het Kanaal over te steken om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen. © AFP

"Geen asiel meer voor illegale migranten in Verenigd Koninkrijk"

De Britse regering zou in de toekomst systematisch asiel weigeren aan migranten die met bootjes het Kanaal oversteken, of een andere illegale route gebruiken om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen. Dat schrijft de Sunday Times op basis van een interview met de Britse minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel. Zij zal haar plannen later vandaag uit de doeken doen op een congres van de Conservatieve Partij. Volgens de Britse zender BBC gaat het om "de grootste omwenteling van het Britse asielsysteem in decennia".

19 reacties

  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Ik wens ze veel succes met het (proberen) te deporteren van die illegalen. Vraag maar aan Francken hoe moeilijk en duur zoiets is. De EU zal ze zeker niet opvangen. Ze kunnen ze ook niet laten verdrinken. De Britten zullen ze dus zelf moeten opvangen en voeden.
  • Jacques Creeten

    4 jaar geleden
    En aan de mensen die de Eu de schuld geven, eerst een lesje. De EU heeft geen regels die ze oplegt aan haar lidstaten over immigratie en asiel van niet- Eu landen. Er is wel de conventie van Genève, en het mensenrechtenverdrag, maar die hebben niets met EU te maken.
  • Michel de Coorebyter

    4 jaar geleden
    Klare taal spreken in plaats van rond de pot te draaien is de beste methode om levens te redden. Als mensen weten dat ze niet aanvaard zullen worden, zullen ze ook geen dodelijke overtocht meer riskeren. Bovendien is de betekenis van illegaal : in strijd met de wet dit kan dus niet aanvaard worden.
  • Ronald Beintema

    4 jaar geleden
    Alfred Leemans....vluchtelingen voor oorlog en geweld moet men in de regio veilig houden en begeleiden! Er zijn teveel 'vluchtelingen' die door vele veilige landen reizen....veilig is veilig!!!
  • Johan Vloermans

    4 jaar geleden
    Ja want dit kunde zeker controleren. Voor de simpele onder ons dit noemt men café praat. Goed om te horen maar nooit haalbaar.