©  BELGA

Club Brugge moet ook Michael Krmencik missen in topper tegen Anderlecht

Club Brugge zal het zondag om 13u30 in de topper tegen Anderlecht zonder Michael Krmencik moeten doen. De spits, die in de laatste drie competitiematchen goed was voor drie goals en één assist, haakt geblesseerd af. Het is voorlopig niet duidelijk waar de Tsjech zijn blessure heeft opgelopen, of hoe ernstig het is. Zijn plaats voorin wordt overgenomen door youngster Youssouph Badji.

wic, jve

Eerder raakte al bekend dat Philippe Clement zondag opnieuw niet kan rekenen op Éder Balanta, die ook al verstek moest geven voor de Brugse derby. De Colombiaanse krachtpatser kampt met een kuitblessure.

“Een vreemd verhaal”, aldus Clement. “Na de match op Waregem kreeg hij plots last tijdens de uitlooptraining. Er bleek bloed tussen twee spieren te zitten op een vervelende plaats. We moeten daar voorzichtig mee zijn, want zoiets kan ernstig worden.” Mitrovic en Fofana revalideren voort, hun herstel verloopt zoals gepland.

David Okereke en Brandon Mechele maken wel opnieuw hun opwachting in de selectie nadat ze de partijen tegen Zulte Waregem en Cercle Brugge hadden moeten missen. Het tweetal begint echter op de bank, net zoals Emmanuel Dennis.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer