BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Kersverse staatssecretaris Asiel en Migratie Sammy Mahdi: “Mijn huidskleur bepaalt mijn gedachten niet”

Sammy Mahdi (CD&V), de nieuwe staatssecretaris voor Asiel en Migratie, heeft vandaag zijn beleidsplannen uit de doeken gedaan in VTM Nieuws. Hij gaat voor een “goed, kordaat en humaan beleid” en wil inzetten op het verhogen van de terugkeercijfers. Opvallend: de staatssecretaris benadrukt zijn centrumrechts profiel en stelt dat zijn huidskleur zijn gedachten niet bepaalt.

25 reacties

  • boris paesen

    3 jaar geleden
    Als je gaat voor een Kordaat terugkeerbeleid ben je al verkeerd bezig. Je moet er voor zorgen dat de mensen die geen recht op asiel hebben nooit hier geraken. Op die manier is er plaats en geld genoeg voor diegene die echt hulp nodig hebben.
  • André Van Elslande

    3 jaar geleden
    Die man meent het goed maar zijn partij zit in een coalitie waar ze niets zal te zeggen hebben. De Vivaldi regering heeft de stemmen van de CD&V niet nodig om bij meerderheid te beslissen. De Cd&V zal zeer slecht uit deze coalitie komen wat men maar beweert. De nieuwe voorzitter heeft ten andere tegen 27 % van de congresleden en zonder rekening te houden met de achterban zijn "karre" gekeerd. Zo iets wordt afgestraft.
  • Spike Björk

    3 jaar geleden
    Stoppen met geld te geven aan mensen die hier nog nooit iets hebben bijgedragen zou al een hele verbetering zijn. Al wat ze willen is geld, maar zich daarvoor aanpassen aan de westerse normen en waarden, is teveel gevraagd. We gaan zien wat zijn beleid geeft.
  • John Dupont

    3 jaar geleden
    In deze barre tijden is het toch te zot voor woorden dat men nog meer ellende binnen haalt. Andere landen grijpen in en wat doet men hier ??
  • Didi Bellens

    3 jaar geleden
    Eerst zien en dan geloven want beloven kunnen ze allemaal. Begin al eerst met de grenzen te sluiten, geen asielzoekers meer binnen laten en zeker geen geld meer geven zie naar Nederland. En wacht maar af waar de asielzoekers zullen gaan als ze hun grenzen sluiten, of moet ik er een tekening bij maken. Ik hoop echt waar dat het hem lukt en er eindelijk een einde komt aan het gratis weggeven van geld en allen binnen te laten kopen. Succes Mr.Mahdi maar ik vrees dat het niets zal worden.