REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

België verbiedt dit jaar export van griepvaccins naar andere landen

De Belgische autoriteiten hebben besloten om de export van griepvaccins naar andere landen dit jaar te verbieden. Dat meldt L'Echo. De krant wijst er ook op dat een dergelijke maatregel zelden wordt genomen.

5 reacties

  • Patrick Braekeveldt

    4 jaar geleden
    Eindelijk ,alle anderen landen doen net hetzelfde en niet alleen voor de griepvaccins ,wij moeten wij toch niet altijd de braafste en de slimste van de klas willen zijn !
  • Jozef Van Vaerenbergh

    4 jaar geleden
    Het EU principe; vrij verkeer van goederen diensten en personen is enkel geldig als het de lidstaten goed uitkomt. Holle woorden dus zonder enige betekenis. Wat is er nu nog geloofwaardig aan deze EU .die bij het minste probleem uiteen spat.
  • Stephaan Van den Broeck

    4 jaar geleden
    Toen bekend werd dat sommige landen (en dan vooral Amerika en dus Trump) al massa's Corona vaccins hadden gekocht, was het kot te klein. Hoe durven die landen zomaar voor hun eigen inwoners eerst te zorgen. En zie, een paar maanden later doen we net hetzelfde
  • dieter devreze

    4 jaar geleden
    Dus zowel kapitalisme, als europese solidariteit moet op de schop. Wat rest ons nog dan een (burger)oorlog? Ik word met de dag pessimistischer.
  • mertens jean

    4 jaar geleden
    België , en anders gezegd, de bevoegde instanties MOETEN er voor zorgen dat er voldoende vaccins zijn vooreigen bevolking. Daar moet men nu niet mee starten dat had men al LANGER moeten doen.