Coronakompas sporten: dit moet je weten als je gaat voetballen, fietsen, fitnessen...

 ©  Marec

Een balletje trappen, fitnessen of met de fiets de baan op: ook in coranatijden is sporten gezond. Hou wel best rekening met deze tips.

- Blijf zeker sporten en bewegen, dat is goed voor je gezondheid. Weet alleen: het mag alleen nog buiten, in een groep van maximaal vier mensen. Als je normaal met een grote groep gaat sporten, kan je die misschien opdelen in kleinere groepen?

- Alle sporten die binnen plaatsvinden zijn tijdelijk niet toegestaan. Zwembaden en fitnesscentra sluiten de deuren. Volg ook buiten steeds de richtlijnen en blijf waakzaam. Sporters lijken dan wel kerngezond, ze kunnen het virus onbewust met zich meedragen. Zelfs professionele voetbalclubs als Anderlecht en Club Brugge konden het virus niet buitenhouden.

- Contactsporten buiten zijn wel toegestaan. Het is wel cruciaal om de hygiënemaatregelen strikt toe te passen, zelfs bij kort contact. Weet dat contactloze sporten zoals fietsen altijd veiliger zijn.

- Niet meteen kunnen douchen na het sporten is vervelend, maar het gebruik van gemeenschappelijke kleedkamers en douches is momenteel niet toegestaan. Daar is een goede reden voor. Douches, kleedkamers en kantines zijn belangrijke besmettingsbronnen, omdat het virus zich door gebrek aan ventilatie snel verspreidt. Lees maar wat de spelers van voetbalclub Rivo Riemst overkwam.

- Een doelpunt? Een knalprestatie? Dat moet gevierd worden! Het is belangrijk dat we ook dan elkaars veiligheid niet in gevaar brengen, dus geen high fives en knuffels. Je zou op een andere manier kunnen vieren, bijvoorbeeld door het geven van een elleboog of al springend te juichen. Met je teamgenoten kan je daar eventueel al op voorhand over nadenken. 

VUL HIER JOUW CORONAKOMPAS IN




Aangeboden door Het Nieuwsblad kortingscodes
De beste Nike korting vind je op Het Nieuwsblad Kortingscodes >>



Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen