© HBvL

Genkse ambulancier helpt baby op de wereld in rijdende ziekenwagen

In Genk heeft een ambulancier van de brandweer zone Oost zonder enige bijstand een baby op de wereld geholpen terwijl de ambulance onderweg was naar de Campus Sint-Jan van het Ziekenhuis Oost-Limburg. “Het werd snel duidelijk dat de baby niet zou wachten tot in het ziekenhuis. Dan kan je alleen maar doen wat er van je verwacht wordt”, zegt ambulancier Noël Vrancken.

Chris Nelis

Dat hulpverleners een oproep krijgen voor een vrouw die moet bevallen is niet zeldzaam. Dat het kind onderweg naar het ziekenhuis de wereld in stapt is dat wel. Bij de zone Oost kunnen ze zich een gelijkaardig voorval niet herinneren.

“Het was een oproep als een andere”, getuigt brandweerman en ambulancier Noël Vrancken. “Om 2.50 uur kregen we het bericht dat een vrouw met hevige buikpijn kampte. We zijn er onmiddellijk naar toe gereden. We kregen nog mee dat het op de eerste verdieping van een klein appartement in Opglabbeek was. In de parlofoon hoorde we al het gekrijs van de vrouw. Ze had al een kindje. Een bevalling was voor haar dus niet nieuw. Maar onderweg naar het ziekenhuis werd al vrij snel duidelijk dat de baby echt niet ging wachten tot we daar waren. Dan kan je alleen maar doen wat als hulpverlener van je verwacht wordt: haar zo goed als kan bijstaan.”

Het volledige verhaal lees je hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer