Bart Claes (Vlaams Belang) richtte zijn pijlen op Petra De Sutter (Groen).
Volledig scherm
Bart Claes (Vlaams Belang) richtte zijn pijlen op Petra De Sutter (Groen). © AP

“Mensonterend”: plenaire in Vlaams Parlement begint met incident rond tweet Bart Claes (Vlaams Belang)

De plenaire vergadering van het Vlaams Parlement is gestart met een incident rond een omstreden tweet van Vlaams Belang-parlementslid Bart Claes over de aanstelling van Petra De Sutter als federaal vicepremier en minister. Groen-fractieleider Björn Rzoska noemde de bewuste tweet "mensonterend" en ook parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) vond de tweet "persoonlijk verwerpelijk".

124 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    Integendeel, "recht in de roos" !
  • ronny cuypers

    4 jaar geleden
    Ieder zijn mening. Maar daarom moet je toch niemand beledigen. Ik ben zelf tegen eender welk gepruts aan het lichaam. Correcties, veranderingen, zelfs piercings en tatoeages hoeven voor mij niet. Maar dat is mijn mening, anderen doen wat ze willen.
  • Dave Florizone

    4 jaar geleden
    En zo was er een uur verstreken met blablabla terwijl het water aan de lippen staat, dit noemen ze besturen.
  • Erwin Fiers

    4 jaar geleden
    Bart Claes is gewezen VB-jongeren-voorzitter.Niet van de minste.Hij had het anders kunnen verwoorden.De Sutter maakt deel uit van een Vlaamse minderheid.En die is vice-premier? Trouwens Chris Janssens geeft Homans lik van stuk dat dit niet in dergelijke plenaire zitting mag.N-VA zal nog moeten opletten of ze hangen ook nog in 2024.Dan regeert het Blok alleen.
  • Rudy Steyleman

    4 jaar geleden
    Deze hatelijke boodschappen hebben niets met vrije meningsuiting te maken. VB doet dit om stemmen te winnen en nooit in een regering toegelaten te worden. Ze willen rijk worden zonder te werken! Wat er al jaren doen.