Waalse en Brusselse regering in quarantaine

Zowel de Waalse als de Brusselse regering gaan in quarantaine nadat twee ministers positief testten op het coronavirus.

De ministers van de Brusselse regering gaan in quarantaine nadat minister Sven Gatz (Open VLD) positief heeft getest op het coronavirus. Dat betekent dat onder meer Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS), de ministers Elke Van Den Brandt (Groen) en Bernard Clerfayt (DéFI) in afzondering moeten. Zij zijn vorige donderdag tijdens een vergadering nog in contact gekomen met de liberaal.

Al zou niet iedereen van de regering in quarantaine moeten volgens de eerste berichten. Zo was staatssecretaris Nawal Ben Hamou (PS) tijdens de jongste ontmoeting in zwangerschapsverlof en was Alan Maron (Ecolo), Brussels minister van Milieu en Gezondheid, op reis naar Berlijn.

Ook Waalse regering in Quarantaine

Eerder vandaag raakte al bekend dat ook de Waalse regering in quarantaine gaat. Daar testte de Waals minister van Toerisme en Bestuurszaken Valérie De Bue (MR) positief op het virus. De Bue laat in een persbericht weten dat ze het goed stelt.

De laatste fysieke ontmoeting van de Waalse regering dateert van afgelopen vrijdag, toen Christophe Collignon (PS) de eed aflegde als minister in het Waals parlement.

De Brusselse en de Waalse ministers en staatssecretarissen zullen zich eerstdaags laten testen.

Meer