©  Sebastian Steveniers

Testdorp verhuist deze winter: Spoor Oost is geen geschikte locatie als het koud en nat is

Het corona-testdorp trekt binnenkort weg van Spoor Oost. Het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en de stad Antwerpen zijn op zoek naar een nieuwe locatie die meer geschikt is voor de wintermaanden. Op 21 november opent de wintereditie van de Sinksenfoor op Spoor Oost.

Het Antwerpse testdorp TestCovid zit ondertussen sinds augustus op Spoor Noord. Daar kunnen mensen zonder symptomen zich laten testen op Covid-19. Dat kan te voet of per auto in verschillende stroken gespreid over heel de site. Tijdens de hittegolf deze zomer bleef het testdorp al gesloten omdat het er voor de medewerkers te heet werd.

Ook in de winter is Spoor Oost geen al te geschikte locatie om in openlucht mensen te testen. De nieuwe locatie moet de medewerkers beschermen in de koude natte wintermaanden. Ze moeten er meer beschut kunnen werken. Waar het testdorp een plaats krijgt, wordt waarschijnlijk volgende week pas duidelijk. “We zijn volop aan het kijken naar alternatieven en onderzoeken verschillende pistes. Het testdorp is een initiatief van de stad Antwerpen en blijft ook in de stad Antwerpen. Het zal nog niet meteen gedaan zijn met corona en dus ook niet met testen dus moeten we een alternatief op lange termijn vinden”, zegt Tom Van de Vreken van ZNA.

Ook de exacte datum van de verhuis is nog niet duidelijk. Wel zal die verhuis plaatsvinden voor 21 november, want dan wordt het terrein van Spoor Oost het decor voor iets leuker dan corona-tests, namelijk de Winterfoor. Die Winterfoor is het corona-alternatief van de Sinksenfoor en staat er als alles goed gaat van 21 november tot en met 13 december.

“Het testdorp moet dus niet voor de Sinksenfoor verdwijnen, dat was eerder al zo gepland. De wintereditie van de Sinksenfoor wordt een week of anderhalve week voor 21 november opgebouwd. We zitten nu al quasi aan de volledige capaciteit en er was veel interesse van de foorkramers om de wintereditie mee te doen”, klinkt het bij schepen van Markten en Foren Peter Wouters (N-VA).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER