Voedselbank in Kortrijk.
Volledig scherm
Voedselbank in Kortrijk. © Henk Deleu

Voedselbanken bezorgd over komende winter: “De situatie is ernstig”

De Voedselbanken zijn bezorgd over de bedeling van etenswaren en andere basisbenodigdheden de komende winter. Door de hamsterwoede in het begin van de corona-uitbraak beschikten warenhuizen over weinig overschotten. Ondertussen is het aantal mensen dat een beroep doet op voedselhulp ook dramatisch gestegen. "We hebben nog nooit zo een toename gekend in een periode van een jaar", zegt Jozef Mottar van de Voedselbanken. "De situatie is uitzonderlijk ernstig."

3 reacties

  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    In plaats van pensioenen op te trekken zou men beter onmiddellijk alle prijzen bevriezen om het voor zieken, gepensioneerden en alle mensen met een laag inkomen nog betaalbaar te houden.
  • Julien Cuypers

    4 jaar geleden
    Ik vraag me af op welke basis men toegang krijgt tot een voedselbank? Wie komt daarvoor in aanmerking? Hoe bewijst men dat ze er recht op hebben?
  • Jan Paulussen

    4 jaar geleden
    De vraag is: Is er ook effectief voedsel tekort? Indien ja, dan gaat geld niet helpen, dan moeten we eerder hard aan het werk (bijvoorbeeld in de landbouw, waar nu geen poolse werknemers komen). Geld gaan uitdelen helpt dan niet.