Archiefbeeld, eedaflegging van de regeringsploeg van Eerste minister Alexander De Croo bij Koning Filip.
Volledig scherm
Archiefbeeld, eedaflegging van de regeringsploeg van Eerste minister Alexander De Croo bij Koning Filip. © Photo News

Ondanks dure beloften behouden ex-ministers eigen personeel

Het gros van de afscheidnemende ministers doet de komende jaren een beroep op twee door de staat betaalde medewerkers. Dat schrijft De Standaard.

96 reacties

  • Frans Vantieghem

    3 jaar geleden
    Als wij een medemens willen laten klussen voor ons en wij betalen hen (zonder aan te geven)worden we alle 2 zwaar gestraft. De ministers krijgen "klusjesmannen" die met ons (belastings)geld worden betaald. Waar is de rechtvaardigheid gebleven?
  • Theo Dereu

    3 jaar geleden
    België is een puur taks en boete systeem waar politici zichzelf schaamteloos verwennen en verrijken zonder enige kwaliteit, efficiëntie of prestaties voor te moeten leggen. Integendeel zelfs. Dat de media soms de term 'elite' gebruiken om onze politici te beschrijven is ver de schaamte voorbij. De belabberde toestand van ons land heeft nood aan een heel andere term die zeker niet flaterend is.
  • Gilbert Vermeersch

    3 jaar geleden
    Schandalig dit Belgisch systeem. Die aan de top denken dat ze zich alles kunnen permitteren in een zo goed als onbestuurbaar land.
  • Danny Leman

    3 jaar geleden
    Ze zijn vooral bekwaam in het zorgen voor zoveel mogelijk voordelen voor zichzelf: politiekers blijven dus profiteurs en zakkenvullers.
  • william De Ruyck

    3 jaar geleden
    Geen ministre meer , dus geen personeel meer nodig ! Maar zij moeten zorgen dat de bedienden ergens kunnen gaan werken Ze hebben connecties genoeg !