©  © VRT

 

Bart De Pauw eist schadevergoeding van VRT

Bart De Pauw, zijn echtgenote en hun kinderen stellen de VRT formeel in gebreke. Volgens het gezin De Pauw is uit het strafdossier gebleken dat de VRT de samenwerking heeft stopgezet “zonder enig bewijs”. Ze eisen nu een schadevergoeding.

edm, vdr

“Op het ogenblik waarop de VRT na dertig jaar de samenwerking met Bart per direct en integraal beëindigde, was er geen enkel objectief en concreet bewijs voorhanden van de honderden pornografische berichten of van de stalking waar de toenmalig gedelegeerd bestuurder Paul Lembrechts het in de media uitgebreid over had”, aldus Ines De Vos, de echtgenote van Bart De Pauw, in een persbericht.

De aanklachten tegen De Pauw zouden gebaseerd zijn op “twee twijfelachtige meldingen over beweringen van meer dan tien jaar eerder”, aldus nog De Vos, die beweert dat er ook actief “slachtoffers” werden geronseld, “waarbij anonimiteit werd gegarandeerd en de inhoud van de klacht niet werd bekeken, laat staan op een zorgvuldige en wettelijke manier onderzocht”.

Bart De Pauw en zijn gezin stellen de VRT in gebreke “om alle geleden en toekomstige schade te vergoeden”. Ze wachten daarvoor niet op de uitspraak van de strafzaak, die volgend jaar ten vroegste zal plaatsvinden, omdat de VRT geen partij is in dat proces.

VRT heeft de eis te ontvangen en wenst niet te reageren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER