De Antwerpse burgemeester doet de uitspraak in een nieuw Nederlands boek.
Volledig scherm
De Antwerpse burgemeester doet de uitspraak in een nieuw Nederlands boek. © Photo News

Moet cocaïne legaal worden? Bart De Wever acht het theoretisch mogelijk, maar blijft “hartstochtelijk tegenstander”

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) geeft een nieuwe wending aan de ‘war on drugs’. Hij ziet een legalisering van cocaïne daarbij als een mogelijke oplossing. “Het is een optie die men onder ogen moet durven zien”, klinkt het. “De strijd tegen alcohol en nicotine is ook opgegeven.” De Wever doet die uitspraak in een nieuw Nederlands boek. 

187 reacties

  • Thomas Anderson

    3 jaar geleden
    Jagen op mensen die jointje roken en dan grote praat over cocaïne legalisatie je ziet waar het geld zit!
  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    De Wever weet het echt niet meer, hij zit gedrongen tussen het extreem standpunt van het VB en de wetenschap dat zijn 'war on drugs' nergens ter wereld werkt en zelfs contraproductief is.
  • Rudy Steyleman

    4 jaar geleden
    Als ge er zo hard tegen zijt. Waarom noem je legaliseren van cocaïne dan "een oplossing"? Alweer een 180 graden bocht van De Wever. Begint een trend te worden bij NV-A.
  • Patrick Van Assche

    4 jaar geleden
    De "strijd tegen roesmiddelen" is eigenlijk een strijd tegen de vrije wilsbeschikking van mensen. We moeten daar dus mee ophouden. Ieder moet voor zichzelf (kunnen) uitmaken hoe hij/zij zijn/haar leven invult. Dit op een ordentelijke manier mogelijk maken kan enkel door legalisatie.
  • Patrick Gielen

    4 jaar geleden
    Ik ben grote voorstander, maar iets legaliseren omdat je het niet crimineel kan bestrijden is uiteraard de domste reden ooit. Hoewel roken en drank ook hard drugs zijn, is cocaïne toch nog niets van een andere orde. Bij legalisering zal het volgens mij veel levens kapotmaken als je het niet voldoende reguleert.