Leerlingen met mondmasker in een school in het Duitse Budenheim.
Volledig scherm
Leerlingen met mondmasker in een school in het Duitse Budenheim. © Andreas Arnold/dpa

Plannen voor langere kerstvakantie (en korter zomerverlof) in Duitsland

Als maatregel tegen coronabesmettingen moeten Duitse scholieren aanzienlijk langer met kerstvakantie dan de huidige twee tot twee en een halve week. Het kan om twee tot drie weken extra gaan, meent regeringspartij CDU van kanselier Angela Merkel. De kleine coalitiepartner CSU wil nog verder gaan met maximaal vier weken erbij.

2 reacties

  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    Voorrang aan verlof: zoveel mogelijk verlof geven in januari aub, aan iedereen. 2u later beginnen 's morgens in jan, feb en maart, voor iedereen, op school en op het werk. Mensen die niet thuis willen blijven, mogen natuurlijk wél gaan werken, als ze dat écht willen. Eventueel voor hun kinderen op school educatieve gezelschapspelen zoals quizzen, doen, maar geen les. En mensen die echt verlof willen (ernaar snakken), moeten dat krijgen zonder gezichtsverlies.
  • Severine Degreef

    3 jaar geleden
    Inzetten op extra psychische hulp in dat geval! In de donkerste dagen van het jaar (jonge) mensen opsluiten is niet iets dat achteloos kan gebeuren. Hoe gaan de ouders trouwens kunnen voorzien in voldoende opvang?... Het zal dus wel bij plannen blijven.