ANP
Volledig scherm
© ANP

Amateurvoetbal in openlucht wordt met onmiddellijke ingang stilgelegd, jeugd (tot U17) mag wel nog spelen

Voetbal Voetbal Vlaanderen heeft beslist om bijna alle wedstrijden in de amateurcompetities met onmiddellijke ingang stil te leggen. Naast de profcompetities 1A en 1B wordt er komend weekend bij de senioren enkel gespeeld in eerste nationale, de eerste amateurdivisie. Alle overige wedstrijden worden afgelast. De jeugdcompetities U6 tot en met U17 worden wel verder georganiseerd.

55 reacties

  • jurgen de noor

    4 jaar geleden
    We hebben net buitenlucht activiteiten nodig om ons immuunsysteem op te vijzelen.
  • Jean petit

    4 jaar geleden
    Velen gaan voorbij de essentie van de beslissing. Het zijn niet enkel het sluiten van de kantines en douches die belangrijk zijn. Voetbal is een contactsport waarbij je geen anderhalve meter afstand kan houden. Je kan toch niet iedereen zich buiten laten omkleden en dan anderhalf uur tegen elkaar laten aanlopen zonder risico op besmetting. Of gaat iedereen spelen met mondmasker, en ontsmetting op zak om te gebruiken na elk contact?
  • peter muylaert

    4 jaar geleden
    Iedereen 1 maand thuisblijven, dat is het enige systeem om het virus te stoppen.Maar nu schaffen ze alle ontspanning af, en op de werkvloer mag je op elkaar geplakt hangen.
  • Cindy Borremans

    4 jaar geleden
    Haahahahaha, vriendenmatchen mogen wel dus verandert er niks nul nada,, iedereen mag nog steeds voetballen tegen iedereen
  • Luc Gorrebeeck

    4 jaar geleden
    Wielertoeristen rijden met soms wel twintig of meer naast of achter elkaar, kuchend en proestend en dat mag dan wel ! Straf ! Na de rit het café in en na een paar trappisten weer de baan op !