Moet de horeca in ons land in navolging van Nederland ook sluiten?
Volledig scherm
PREMIUM
Moet de horeca in ons land in navolging van Nederland ook sluiten? © LBB

ONZE OPINIE. "Naar een nieuwe lockdown? Misschien is het vandaag vooral wijs om geduld te hebben”

Stel dat de enige pil die de dokter voor jou heeft, er één is waarvan je pas ten vroegste na tien à twaalf dagen enig effect merkt. Ook al blijft je koorts ondertussen stijgen en zie je de rest van het gezin ook ziek worden, je moet er maar op vertrouwen dat de arts je de juiste dosis heeft toegediend. In die ongemakkelijke situatie zitten we vandaag met z’n allen. Terwijl de coronacijfers elke dag nog feller dieprood kleuren, zullen we ten vroegste vólgende week pas weten of de strengere maatregelen van vórige week helpen. Allemaal hebben we — ja, ook de media — al vaak om versoepelingen gevraagd wanneer het ietsje beter ging, en om verstrengingen geroepen wanneer de cijfers weer stegen. Misschien is het vandaag vooral wijs om geduld te hebben en te vertrouwen op de inschatting van de echte experts.

20 reacties

  • pierre de smet

    4 jaar geleden
    Waarom geen cijfers per leeftijdsgroep en afkomst ? En Antwerpen moest in Lock down waarom dan Brussel niet ?
  • John Rogers

    4 jaar geleden
    Een nieuwe lockdown lijkt me eerder op hetzelfde af te stevenen als destijds de Vietnam oorlog, nog meer verliezers.. 
  • Marco brilmans

    4 jaar geleden
    Ik lees hier toch reacties die getuigen van weinig 'gezond verstand' of burgerzin waar men toch toe aanmaant. Men is blijkbaar liever creatief om de regels om te buigen dan even rustig aan te doen. Ik begrijp niet waarom iedereen in deze tijden, het alsnog nodig vindt om toch maar uitstapjes te doen en gewoon voort te doen zoals we bezig zijn. Ongehoord.
  • Jurgen De doncker

    4 jaar geleden
    Heb vorige lockdown gedaan wat ik wou en zal dat nu nog steeds doen. Wat ze ook zeggen. We zijn geen.kleuters .gewoon gezond verstand bij de ouderen en zwakkere en immuniteit genereren en het is opgelost. Waarom durft niemand die beslissing nemen.? Nu moet een kind met een kuch maar kerngezond al thuisblijven van school. Van ranst blijf weg van het nieuws en zaai niet verder paniek.er gaan meer slachtoffers zijn financieel als we naar die man luisteren .
  • Jeroen Custers

    4 jaar geleden
    En stop eidnelijk eens met die vertraagde gemiddelde cijfers over 2 weken. Om te reageren moeten we terug dagcijfers kennen, desnoods van 2 dagen geleden, maar die 2 weken cijfers zeggen niets. Ik kan nu al voorspellen dat ze maandag en dinsdag nog steeds stijgen, want de cijfers van gisteren en eergisteren gaan hoger zijn dan de week ervoor, dus ze stijgen nog zeker 10 dagen verder. Terwijl de dagcijfers mogelijk al 10 dagen dalen.