In het UZ Brussel is het alle hens aan dek en niet alle ziekenhuizen zijn bereid patiënten over te nemen.
Volledig scherm
In het UZ Brussel is het alle hens aan dek en niet alle ziekenhuizen zijn bereid patiënten over te nemen. © Tim Dirven

Twee West-Vlaamse ziekenhuizen weigeren Brusselse coronapatiënten: UZ Brussel hekelt gebrek aan solidariteit

Brugge/BrusselTwee coronapatiënten die zich in het UZ Brussel hadden aangemeld, zijn deze week geweigerd door West-Vlaamse ziekenhuizen. Een ziekenhuis uit Gent ving ze wél op. Het gebrek aan solidariteit tussen ziekenhuizen heeft Marc Noppen, CEO van UZ Brussel, dinsdag in Terzake aangekaart.

  1. Voormalig Brugs klooster in Sint-Jozef transformeert tot co-housingproject met 12 studio’s: “Doel is om verschillende soorten mensen aan te trekken”
    PREMIUM

    Voormalig Brugs klooster in Sint-Jo­zef transfor­meert tot co-housingpro­ject met 12 studio’s: “Doel is om verschil­len­de soorten mensen aan te trekken”

    Het vroegere klooster van de zusters Maria van Pittem in de wijk Sint-Jozef in Brugge zal nog voor het bouwverlof verbouwd worden tot een co-housingproject. De kamers van de zusters zullen straks omgetoverd worden tot twaalf studio’s, met ook een aantal gemeenschappelijke ruimtes. “Ideaal voor mensen met zorgnoden, maar we mikken écht op bewoners van verschillende achtergronden”, zegt Bert Putman van initiatiefnemer vzw Oranje.
    Brugge
  2. "Ik achtervolgde de vader die z'n kindjes vermoordde, maar dit was nog erger": politieman getuigt over 12 kilometer lange achtervolging van dolle chauffeur
    PREMIUM

    "Ik achtervolg­de de vader die z'n kindjes vermoordde, maar dit was nog erger": politieman getuigt over 12 kilometer lange achtervol­ging van dolle chauffeur

    De Brugse politie heeft vorige zomer een bestuurder 12 kilometer lang moeten achtervolgen, alleen maar “omdat hij in paniek geschoten was”. Tijdens de dolle rit moesten volgens het Openbaar Ministerie meerdere mensen uit de weg springen. Uiteindelijk kwam de achtervolging pas ten einde toen de 29-jarige Torhoutenaar in de buurt van Knokke aan het spookrijden ging. “Het is een wonder dat er geen slachtoffers gevallen zijn”, getuigde een betrokken politieman in de rechtszaal. Al zag de verdediging dat helemaal anders.
    Brugge