Huiszoekingen bij jagers in Rumst en Sint-Katelijne-Waver na vondst boobytrap in Rumst

Het in beslag genomen materiaal. ©  ANB

Bron: BELGA

Bij jagers in Rumst en Sint-Katelijne-Waver zijn huiszoekingen uitgevoerd, nadat natuurinspecteurs van het Agentschap voor Natuur en Bos vorige week op een boobytrap gestoten waren op een jachtterrein in Rumst. Na de huiszoekingen werden nog meer verboden wapens in beslag genomen, zo meldt Natuur en Bos woensdag. De daders riskeren gevangenisstraffen tot twee jaar en geldboetes tot 250.000 euro.

De inspecteurs troffen bij de jagers mistnetten, veerklemmen en een geladen karabijn met een geluidsdemper en richtkijker aan. De politie werd in bijstand geroepen om de verboden wapens in beslag te nemen.

Aanraking

In de jachthut op het terrein vonden de inspecteurs nog twee boobytraps, wapens die door het slachtoffer zelf geactiveerd worden. Een van de aangetroffen boobytraps bestond uit een metalen buis die voorzien was van een jachtpatroon en een touwsysteem. Een aanraking van dat touw activeert vervolgens de boobytrap waardoor het jachtpatroon wordt afgevuurd.

Spelend kind

Dergelijke wapentuigen worden volgens Natuur en Bos voornamelijk ingezet om vossen en andere predatoren uit te schakelen, maar kunnen evengoed een mens doden of levensgevaarlijk verwonden. “We mogen er dan ook niet aan denken dat er toevallig een spelend kind hiermee in aanraking kwam”, klinkt het.

Natuur en Bos neemt deze feiten zeer ernstig. Er is een proces-verbaal opgesteld voor inbreuken op de jachtwetgeving en de wapenwet. Voor de jachtdelicten alleen al riskeren de daders een gevangenisstraf tot twee jaar en een geldboete tot 250.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen