Laenen
Volledig scherm
© Laenen

Helft Vlamingen niet vertrouwd met verkeersregels rond speedpedelecs en elektrische steps

Eén op de twee Vlamingen is onvoldoende vertrouwd met de regels rond nieuwe vervoersmiddelen zoals speedpedelecs en elektrische steps. Dat blijkt uit een verkeersenquête van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Om die lacunes te verhelpen, is er vanaf morgen de elfde editie van de Grote Verkeersquiz, waarmee iedereen op een laagdrempelige manier zijn verkeerskennis kan bijspijkeren.

4 reacties

  • Cyriel Van De Pol

    3 jaar geleden
    Als ze al die verhuur steps die achter gelaten worden op de openbare weg , is netjes opladen en in de container kippen , zo zal er al een grote ergenis verdwijnen .
  • Leo Van der Vorst

    3 jaar geleden
    Schort er dan niet iets aan de verkeersreglementering en aan sommige verkeersborden? Wil graag weten wat de meerwaarde is van een beetje overal 30km/h tov vroeger enkel aan de scholen?
  • Guy Clays

    4 jaar geleden
    Altijd hetzelfde. Ipv op plekken waar 45 te snel is borden te zetten met max snelheid zoals met de auto.Is dat zo moeillijk? Er zijn wel andere zaken om u druk te maken. Rij zelf met speedpedelek .
  • Jean Petermans

    4 jaar geleden
    Logisch want eigenlijk zijn dat vehikels die niet op de openbare weg horen doordat onze wegeninfrastructuur daar niet aan aangepast is.