De Russische president Vladimir Poetin kondigde de goedkeuring zelf aan tijdens een regeringsvergadering.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin kondigde de goedkeuring zelf aan tijdens een regeringsvergadering. © AP

Rusland keurt nu ook tweede vaccin tegen coronavirus goed

UPDATERusland heeft goedkeuring verleend aan een tweede Covid-19-vaccin. Dat kondigde een opgetogen president Vladimir Poetin woensdag aan tijdens een regeringsvergadering. Het is de bedoeling dat het coronavaccin vanaf 1 januari verkrijgbaar is, melden Russische media.

10 reacties

  • Marc Van der Vloedt

    4 jaar geleden
    Daar meerdere west Europese regeringen en ministers in quarantaine dreigen te geraken kan overwogen worden Poetin tunnels (desinfecterende douches) te installeren. Opletten voor namaak, verfrissingsdoekjes, vaccins, sprays en andere moorddadige spionnenattributen van vijandige staten met (financiële) overname dreigingen.
  • Dirk Dierickx

    4 jaar geleden
    Já waarom niet, in Rusland zijn er zeker ook veel intellectuelen en goede ondezoekscentra, en politieke wil om voorruit te gaan. Nu nog openheid en delen van resultaten, zoals met alle andere, uiteindelijk gaan we meerdere vaccins hebben, die elk wel hun actieveld en neveneffecten hebben, goed om verschillende virusstammen en varianten te bestrijden. Internationale samenwerking zal nodig zijn, de andere doemoplossing is oorlog.
  • Snellen Eddy

    4 jaar geleden
    Wie tegen is hoeft dit vaccin niet te nemen.
  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Lol, op hoeveel mensen werd dit vaccin getest? Is het toereikend? Zijn er neveneffecten? Weer enkelen die hier de loftrompet schallen zonder verdere kennis van zaken. Rusland kan nog zoveel vaccins goedkeuren als ze willen, zolang er geen concrete bewijzen zijn dat het werkzaam is, is het evenveel waard als alle andere producten in test fase. Maar er zijn dus blijkbaar toch voldoende vrijwilligers en goedgelovige zielen die gewoonweg slikken zolang er maar iets relevants op de doos staat.
  • wim rooyakkers

    4 jaar geleden
    Het goede nieuws komt uit de onverwachte hoek.