©  Photo News

KV benadrukt: “Onze licentie is niet in gevaar”

Na het nieuws dat het parket beslag heeft gelegd op het aandelenregister van KV Mechelen, benadrukt de club dat de licentie hierdoor niet in gevaar komt. Voorts claimt de club dat er geen beslag is gelegd op de aandelen, zoals wij gisteren schreven, maar dat het aandelenregister in bewaring is genomen. Dit is een juridisch-technische discussie die in praktijk op hetzelfde neerkomt: de aandelen van Dieter Penninckx kunnen op dit moment niet verhandeld worden zonder goedkeuring van het gerecht.

Het klopt wel dat het niet de schuldeisers van FNG zijn die beslag hebben laten leggen op de aandelen, maar wel het gerecht, weliswaar ter bescherming van de belangen van de schuldeisers.

Verder meldt de club uitdrukkelijk dat ze géén openstaande leningen hebben bij Dieter Penninckx of zijn vennootschappen. Strikt genomen klopt dit: het zijn geen leningen maar obligaties waarop Penninckx heeft ingetekend. Wel blijft het zo dat de club de handtekening van Penninckx nodig heeft voor zijn licentiedossier als garantie dat hij die obligaties niet vervroegd opvraagt.

KV benadrukt tegenover zijn supporters dat de licentie niet in gevaar is. 

MEER OVER KV Mechelen