UZ Brussel
Volledig scherm
UZ Brussel © Photo News / HLN LIVE

LIVE. “Jongste patiënt op intensieve zorg UZ Brussel is 4 jaar oud” - Nieuwe Europese reiskaart kleurt rood

De coronacijfers blijven in ons land, maar ook in andere Europese landen, met duizelingwekkende kracht toenemen. In steeds meer sectoren worden daarom nieuwe maatregelen getroffen. Cafés moeten weer om 23 uur dicht, alle universiteiten schakelen over naar code oranje, en de ziekenhuizen schalen het aantal bedden voor coronapatiënten op. Stevenen we stilaan af op een tweede lockdown? Volgens experts zitten we in de laatste fase. Lees in dit liveblog de laatste ontwikkelingen over het coronavirus. 

26 reacties

  • ANNE MATTHYS

    4 jaar geleden
    Sluit de grenzen voor een maand niemand en niemand buiten. Met wat er allemaal gebeurd is tijdens de verlof periode daar word er niet over gepraat. Ik weet van mensen dat ze naar rode zones geweest zijn voor vakantie . Daar heb ik het heel moeilijk mee, heb nergens op verlof geweest , ik doe alles wat veilig is voor mijn naasten en medemens maar nu gaan we weer gestraft worden door diegene die niet nauw kijken of zich er niks van aantrekken . Daar word ik heel emotioneel van.
  • johan vankeirs

    4 jaar geleden
    ik begrijp er geen snars meer van ,wat gebeurt hier allemaal.Alles hangt nog aan elkaar met haken en ogen.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    De kans is groot dat we de curve niet naar beneden krijgen. Dan zullen uiteindelijk de scholen sluiten, en langer dan goed dan we zouden willen. Als we de curve wel naar benden krijgen is de kans groter dat het volgende zomer mee valt. Dus nu de scholen wat langer sluiten en in de zomer als compensatie wat langer open zou zeer zinvol zijn.
  • Nathalie Laureys

    4 jaar geleden
    Volgend mijnheer van Ranst mogen we wel op reis gaan naar een donker rood Ardennen maar iet aar een donkerrood Frankrijk. Hoe kan je dit verklaren? Straf de zones die zich niet aan de regels hebben gehouden maar niet deze die hun best deden en nog niet rood zijn. Johan
  • Pascale Smets

    4 jaar geleden
    Men kan maatregelen nemen waar men wil maar het zal een jojo-effect geven. Piek omlaag na strengere maatregelen, na versoepeling piek terug omhoog. Zolang er geen geneesmiddel is is er geen oplossing!
  1. N-VA wil groeinorm gezondheidszorg aanpassen aan economische realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”
    11

    N-VA wil groeinorm gezond­heids­zorg aanpassen aan economi­sche realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”

    N-VA wil de komende vijf jaar een groeinorm voor het budget voor gezondheidszorg behouden, maar die moet wel worden afgestemd op de economische realiteit. De groeinorm stelt een limiet aan de begrotingsdoelstelling voor de verplichte ziekteverzekering. Zo toont het percentage aan met hoeveel procent het budget voor de gezondheidszorg jaarlijks mag stijgen bovenop de gezondheidsindex. Met dit standpunt, waarmee de partij onder meer de wachtlijsten en financiering wil aanpakken, trekt de partij naar de verkiezingen. Het doel is te komen tot een “warme zorg met gezond verstand”.
  2. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.