KOS
Volledig scherm
© KOS

Nederlands onderzoek rekeningrijden: minder CO2, minder files, minder gereden kilometers

Rekeningrijden leidt tot een lagere uitstoot van CO2 en stikstof en files worden korter. Ook rijden mensen minder kilometers omdat ze minder snel de auto nemen. Dat blijkt uit de tussentijdse resultaten van een onderzoek dat het Nederlandse ministerie van Financiën heeft laten uitvoeren.

13 reacties

  • Ronny Toch

    3 jaar geleden
    Toen men in de jaren '80 al beweerde, er zijn teveel auto´s, zei ik ,inderdaad! maar het probleem is , wie zijn auto is er teveel? Ze durven het nog steeds niet zeggen. 
  • Patrick Mechels

    3 jaar geleden
    m.a.w. De logistieke diensten en diensten die geleverd moeten worden door mensen met bedrijfswagens zullen de rekening weer verhogen voor de particulier. Iemand moet de rekening betalen. Alleen is het altijd de man aan de kassa die het gelach moet betalen. Nachtwerk i.p.v. dagwerk is misschien de oplossing. Winkels en scholen,...maak milieuvriendelijke transportmiddelen voor iedereen betaalbaar i.p.v. premies te laten opsouperen voor de rijken en de rekening door te schuiven.
  • Vladimir De Leeuw

    3 jaar geleden
    Betere studies hebben al aangetoond dat dit op korte termijn de resultaten zijn. Die betere studies tonen ook aan dat op langere termijn het oude gedrag, noodzakelijkerwijze (men rijdt niet zomaar voor het plezier), terugkomt en dan zal het geld kosten aan de bevolking. Ik ben tegen het rekeningrijden, maar omwille van de "eerlijkheid" tov de elektrische wagens zou ik er toch ook over nadenken. 
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    correcte opmerking van Emi Hergersberg, decentraliseren is de boodschap. Maar dat hebben net de steden die pleiten voor kilometerheffing zo niet begrepen: altijd maar weer lobbyen om activiteiten naar hun stad te halen. De laatste 10 jaar zijn er tal van regionale belastingkantoren verdwenen, dit ten voordele van grotere in steden die nu voor kilometerheffing pleiten. Heropen die lokale kantoren zoals in Aarschot, Haacht, Heist-op-den-Berg, Westerlo,... Haal de ambtenaren weg uit Brussel...
  • Patrick Peeters

    3 jaar geleden
    Als ze dan ook eens goed nadenken, minder snel een andere wagen aanschaffen, minder onderhoud en is heel slecht voor de economie omdat we minder op weekend gaan. Ze zijn alles naar de kloten aan het doen, ik heb gelukkig een mooie tuin dan blijven we lekker thuis want op het openbaarvervoer moeten we niet rekenen.