Vrachtwagens rijden de kade op van de haven van Dover, Groot Brittannië. (24/09/2020)
Volledig scherm
Vrachtwagens rijden de kade op van de haven van Dover, Groot Brittannië. (24/09/2020) © REUTERS

Moody's verlaagt kredietwaardigheid Groot-Brittannië nu ‘no-deal brexit’ dreigt

Het Amerikaanse ratingagentschap Moody's heeft de kredietwaardigheid van Groot-Brittannië vanwege de brexit en de coronacrisis naar beneden bijgesteld. Langetermijnschulden van het Verenigd Koninkrijk krijgen voortaan de notering 'Aa3', tegen 'Aa2' eerder, zegt Moody's vrijdagavond in Parijs. 

5 reacties

  • Martin Maebe

    3 jaar geleden
    Klopt Wim, zonder de EU zouden we er slechter aan toe zijn. En in een onafhankelijk Vlaanderen (?) zullen we onmiddellijk de rekening gepresenteerd krijgen. Nog armer dan de Roemenen.
  • wim Goossens

    4 jaar geleden
    Als we Niet in de Eu hadden gezeten en nog altijd met ons Frankske zouden moeten betalen waren we nu reeds lang op dezelfde hoogte gevallen als Roemenië ed. ...  En zouden we grote armoezaaiers zijn ...
  • softie softie

    4 jaar geleden
    Vlaanderen onafhankelijk?? Wordt toch eens wakker man! Vlaanderen is geen land maar een gemeente. Zonder Brussel stellen we niks voor.
  • Kristof Degros

    4 jaar geleden
    Was toch al duidelijk van in het begin dat ze niks gingen betalen. En op lange termijn gaat dat voor hun goed zijn en slecht voor de nog iemand wilt uitstappen kan die ook zeggen “FY”
  • Dre Verhaert

    4 jaar geleden
    Heel benieuwd hoe het die Britten gaat vergaan buiten de EU. Of we nu beter af gaan zijn in een onafhankelijk Vlaanderen of niet, gaan zij voor ons testen. Als Vlaanderen ooit onafhankelijk wordt, staat ons namelijk ook een verplichte exit uit de EU te wachten. Dat Moody´s de rating laat zakken is alvast geen goed nieuws voor het VK en de London City.