Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Handen wassen helpt: “Coronavirus overleeft 9 uur op de huid”, stelt Japanse studie

Japanse onderzoekers hebben nieuw bewijs gevonden voor de noodzaak om regelmatig de handen te wassen in de strijd tegen het SARS-CoV-2-virus. Het virus dat Covid-19 veroorzaakt overleeft namelijk tot 9 uur op de huid.

16 reacties

  • Cathy Gielen

    4 jaar geleden
    Overal zijn andere soorten handgels of -sprays aanwezig die je verplicht dient te gebruiken (denk hierbij aan de winkels waar je je kar en handen dient te ontsmetten alvorens binnen te gaan, op werk,...) en dit in combinatie met veelvuldig gebruik van zeep om je handen te wassen. Je moet eens zien hoe mijn handen eruit zien intussen!!! Het begon met rode handen, nadien een branderig gevoel... nu liggen ze open en is het een pijnlijke zaak geworden. Daar al eens bij stilgestaan?
  • Jeannine Vanderpeypen

    4 jaar geleden
    Wanneer gaat die onzin stoppen, als ik zag hoe er gepoetst werd in klinieken ...met een en dezelfde doek de klinken , de wc brillen enz.en dan die bak met 20 cm vuil water waar ze de vloer mee opkuisen.Begin terug zoals vroeger en kuis deftig met bruin zeep en bleekwater, niet goed voor het milieu ?Kom aan , nergens word er nog deftig gekuist, wie schuurt zijn voetpad nog ?In trams en bussen word ook al niks ontsmet enzo kan je vanalles opnoemen. Ook gezien in de restaurants hoe ze opdienen !!
  • Michel Jacobs

    4 jaar geleden
    Goed om te weten: handen wassen met zeep is agressiever voor de huid dan ontsmetten met alcohol.Dit in tegenstelling tot wat velen intuïtief denken. Daarom dat we in de kliniek alleen nog onze handen wassen als ze effectief met vuil in aanraking zijn geweest. Ik ontsmet tot meer dan honderd keer per dag m'n handen met alcohol en daar heb ik nul last van. Sommige collega's zijn gevoeliger, maar met even frequent handen wassen zou het nog veel erger zijn voor hen.
  • nicole desseyn

    4 jaar geleden
    Ik heb al gezien aan sommige winkels dat de pompen met de gel ontzettend smerig zijn ik neem m’n eigen flesje gel mee in m’n jaszak maar thuisgekomen na boodschappen doen was ik wel m’n handen heel goed met een goede zeep ouderwetse sunlight zeep 
  • Mariette Verboven

    4 jaar geleden
    Goedemorgen beste landgenoten, Als je met meerdere leerlingen in een klas zit, kan er maar één de beste en maar één de slimste zijn. Er zijn vlijtigen en minder..... Sommigen kunnen hun aangekweekte gewoontes niet veranderen. Het is dan aan de onderwijzer/overheid om ze extra te beïnvloeden en hun te helpen om zich volgens de regels te gedragen.