Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © BELGA

Viroloog Steven Van Gucht: “Zomer van volgend jaar wordt overgangsperiode”

Hoewel er volop aan vaccins gewerkt wordt tegen het coronavirus, ziet het er niet naar uit dat we volgend jaar al weer een zorgeloze zomer zoals weleer zullen hebben. “Het wordt een overgangsperiode”, aldus viroloog Steven Van Gucht van gezondheidsinstituut Sciensano. 

42 reacties

  • Robert Boxtaele

    3 jaar geleden
    Nog een helderziende!Die gasten hebben toch bijzondere gaven hé zeg, zo in de toekomst kunnen kijken. Hij weet nog niet eens zeker wat de winter brengt en hij begint al over de volgende zomer te zeveren. 
  • Joke Weyts

    3 jaar geleden
    Heeft dit sujet een kristallen bol? Neen! Voor hetzelfde geld verdwijnt het virus binnen 6 maand, een jaar, twee jaar of nooit zoals gewone griep en malaria en zitten we zitten we voor de rest van ons leven in deze toestand. Wie kan het zeggen? Niemand!
  • Gustaaf Van Zolder

    3 jaar geleden
    Wat een irriterende egoïstische reacties lees ik hier. Zijn we niet wat teveel verwend? Wees blij wat voor werk de wetenschap aan t verrichten is. Wat moesten de mensen vroeger tijdens de Spaanse griep niet allemaal doorstaan!? Tot 100 miljoen doden! 
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Als hij gelooft dat de mensen dit alles nog gaan blijven slikken tot de zomer van volgend jaar dan is hij toch nogal naïef, vrees ik. 
  • Liliane Coeckx

    3 jaar geleden
    Alleen nog werken en binnen blijven is dat nog een leven?