Minister van Begroting Frédéric Daerden (PS)
Volledig scherm
Minister van Begroting Frédéric Daerden (PS) © BELGA

Franse gemeenschap zal nooit met evenwicht aanknopen, zegt Begrotingsminister

Gezien de manier waarop ze vandaag wordt gefinancierd, zal de Franse gemeenschap nooit in staat zijn met een begroting in evenwicht aan te knopen. Dat heeft minister van Begroting Frédéric Daerden (PS) verklaard in het parlement van de Franse gemeenschap.

17 reacties

  • John Stahl

    3 jaar geleden
    Wat minder geld uitdelen aan bedrijven als Ryanair, Google en Alibaba. Die zijn zo rijk als de zee diep is en betalen nauwelijks belastingen.
  • Danny Govaerts

    3 jaar geleden
    Misschien moeten de Walen eens afstappen van het wafelijzer gedachte. Het heeft veel opgebracht maar kost nu aan hun veel geld. Niet elke uithoek moet een manager bezitten met een loon tot in de bomen.  Een op de drie ambtenaren zijn overbodig dus snoeien in de posten.
  • Liliane Coeckx

    3 jaar geleden
    Geef het geld dan ook aan de Vlamingen en laat Vlaanderen ook in het rood gaan. Nu moet Vlaanderen blijven werken voor de Walen, alhoewel we niks te zeggen hebben in dit land.  Solidariteit noemen ze dat in Wallonië ik noem dat uitbuiting van de Vlamingen.
  • Andre callens

    3 jaar geleden
    En dan willen ze dat in Brussel compenseren door ook nog eens een stads tol te eisen voor de Vlamingen  die in Brussel komen werken. Waarom tracht Vlaanderen een evenwicht in de begroting te halen ? Terwijl langs Franstalige kant een regering pas in 2024 naar een evenwicht streeft en de andre nog geen begroting heeft opgemaakt .
  • Lisette Theunis

    3 jaar geleden
    Ze hebben 5 mogelijkheden. 1. De echte economie op een doordachte manier aanzwengelen.  2. Uitverkoop gaan houden. 3. Besparen. 4. Hun ambtenarenleger halveren. 5.Of ze kunnen in faling gaan..