Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Meer dan twee derde van Europa kleurt intussen rood: Tsjechië en België op eenzame hoogte

Ruim twee derde van alle Europese landen is intussen rood gekleurd op de coronakaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en –bestrijding (ECDC). Tsjechië en België behouden de twijfelachtige eer om de rangschikking van zwaarst getroffen landen aan te voeren. En ze doen dat intussen vanop eenzame hoogte.

36 reacties

  • lars vandenberge

    4 jaar geleden
    Ierland: 200 / 100.000 België 870 / 100.000. Ierland 300 covid patiënten in ziekenhuizen België 3.200 covid patiënten in ziekenhuizen. In Ierland gaan ze voor minstens 6 weken in volledige lockdown, hier in België klagen ze dat ze vier weken niet op café kunnen gaan.
  • Johnny L Verhoeven

    4 jaar geleden
    Lockdown tot er gedurende 4 weken geen besmettingen meer zijn.
  • Tom Van der Auwera

    4 jaar geleden
    Ik zit op dit moment in altea in Spanje, een oranje zone ... iedereen vanaf 6j verplicht mondmasker, altijd en overal, behalve als je (zittend) drinkt of eet ... en iedereen doet dat ook ...
  • Jef Claxon

    4 jaar geleden
    Of hoe open-vld, mr, ps, spa er al 8 maanden, van de minderheids fed regering tot de nu definitieve federale regering er niet in slagen corona te beheersen. Frapant, ongelooflijk ... zeg nu aub niet dat we een rzgering nodig hebben, zonder hadden de gewesten veel betere maatregelen kunnen nemen en handhaven. Weg met de croo!
  • Luc De Wolf

    4 jaar geleden
    Onze onbekwame politici kunnen geen crisismanagement azn. Vraag le af wat ze wel aankunnen. We zijn in oorlog en hun groot ongeluk is dat ze niet naar Londen kunnen vluchten