Wouter Beke verdedigt zijn beleid in het Vlaams Parlement.
Volledig scherm
Wouter Beke verdedigt zijn beleid in het Vlaams Parlement. © BELGA

Beke: “We gaan woonzorgcentra niet opnieuw sluiten”

"We gaan de woonzorgcentra niet opnieuw sluiten. Bezoek moet mogelijk blijven." Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) gezegd in het Vlaams Parlement. Er komen beperkende maatregelen, maar bewoners blijven het recht houden op bezoek en op één ‘knuffelcontact’. Daarnaast zullen de woonzorgcentra "prioritair" blijven bij het testen en worden maatregelen genomen om de uitval van personeel in te dijken. Samen met de sterke stijging van het aantal besmettingen in de samenleving neemt ook het aantal besmettingen in de woonzorgcentra snel toe. 

28 reacties

  • CAROLL SHELBY

    3 jaar geleden
    Wat die Beke hier uitsteek dat zal in andere landen taboe zijnen snel verticaal geklasseerd worden ,weg met hem.
  • Frank Vekemans

    3 jaar geleden
    In meer beschaafde landen word zo een individu door zijn eigen partij, als onbekwaam en onverantwoord, aan de kant gezet, verwijderd en nooit meer herkiesbaar gesteld, hier word zo iemand door zijn partij nog een job beloofd om in de toekomst uit te bollen, bedankt Coens en CD&V , de kiezers zullen u hiervoor belonen  in het stemhokje
  • Ian Vandenbossche

    3 jaar geleden
    Stel je voor dat deze man en de Vlaamse(nva) regering in het algemeen nog meer bevoegdheden zouden krijgen en vooral dan in Gezondheid en Welzijn. De “veerkracht van de Vlamingen” zou rap gebroken zijn... Net door de jarenlange besparingen van de Vlaamse (nva) regering zijn er te weinig verpleegkundigen in ziekenhuizen en zorgcentra. Die gaten wil Crevits nu opvullen met tijdelijk werklozen. Is dat een grap of wat???
  • Dave Florizone

    3 jaar geleden
    Nog even wachten tot het kalf helemaal verdronken is, reageren is achter de feiten aan hollen politici moeten anticiperen en verantwoordelijkheid nemen, is de sneltest reeds besteld?
  • Eric Nieuborg

    3 jaar geleden
    We gaan de WZC niet sluiten ... zijn er dan nog niet genoeg doden. ?