Beeld van de persconferentie woensdag na overleg van de Waalse regering over de coronacrisis.
Volledig scherm
Beeld van de persconferentie woensdag na overleg van de Waalse regering over de coronacrisis. © BELGA

Di Rupo: “Er zijn veel strengere maatregelen nodig”

De Waalse regering wil strengere federale coronamaatregelen. “Ik denk dat we nu, vandaag, strengere maatregelen nodig hebben”, liet Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) woensdag verstaan. Hij sprak zich niet uit over welke maatregelen er volgens hem moeten genomen worden.

11 reacties

  • Paul Philippaerts

    3 jaar geleden
    Wallonie wordt ook wakker zelfs de ps wil nu maatregelen. Het water staat wel al aan de lippen. Langer had echt niet gewacht moeten worden. Wraakroepend is wel dat al diegenen die de regels bewust aan hun laars hebben gelapt nu ook nog eens voorrang krijgen in de ziekenhuizen. Dat geldt natuurlijk niet voor alle besmetten. Maar duidelijk is wel dat Belgie niet werkt.
  • Nancy Brebels

    3 jaar geleden
    Waarom heb ik het gevoel dat de waalse kant alle beslissingen neemt en de vlaming heeft het maar te pikken. Ik kijk uit naar 2024 zodat dit kan rechtgezet worden.
  • monique dewaele

    3 jaar geleden
    is er iemand die de cijfers controleert? controleert iemand wat die experten zeggen?  Eén dings is zeker , de cijfers en grafieken zijn onjuist - men wil angst zaaien en met wil kost wat kost weer een lockdown instellen  - met welk doel???
  • Jos Spriet-Dewaele

    3 jaar geleden
    Ze weten al heel lang dat de besmettingen in wallonie de spuigaten uit lopen. Maar deden er niets aan Nu willen ze het federaal aangepakt zien want zelf hebben ze het lef er niet voor
  • Wesley

    3 jaar geleden
    Ik dacht dat de federale niet te streng ging zijn om lokaal te kunnen inspelen op situaties en desnoods daar te verstrengen? Waarom zit het Waals gewest dan op de federale regering te wachten