Microbioloog Emmanuel André.
Volledig scherm
PREMIUM
Microbioloog Emmanuel André. © BELGA

ONZE OPINIE. We wisten op voorhand dat we het effect van de ingrijpende maatregelen vandaag nog niet zouden zien. Geef ons dan, als dat kan, toch nog een week de kans om een nationale lockdown te vermijden

Aan Franstalige kant werd gisteren vurig gepleit voor strengere maatregelen. Volgens microbioloog Emmanuel André moeten we er nu maar eens een lap op geven: er zijn nog veel maatregelen mogelijk zonder te raken aan onze fundamentele vrijheden. Nochtans had iedereen wel voorspeld dat de curve deze week nog verder zou stijgen, ondanks de strengere maatregelen. Je ziet de eerste effecten pas na 10 à 14 dagen. Is het dan al nodig om morgen opnieuw een serieuze verstrenging door te voeren? 

47 reacties

  • Sharon Debeul

    4 jaar geleden
    Misschien moeten we stoppen om ons te verstoppen achter wat nog wel of niet mag.Het is simpel, hoe minder we elkaar tegenkomen hoe minder we elkaar gaan besmetten. Maarja, sommigen willen persé familie en vrienden blijven ontmoeten en dan kunnen ze daarna de federale overheid de schuld geven over de stijgende cijfers.Wij zijn de cijfers. 
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Ah, we kunnen toch nergens besmet geraken. Niet in de scholen volgens Weyts. Niet op café of restaurant volgens de horecabazen. Niet op bus, tram of trein volgens de transportsector. Niet als we in groep winkelen en op koopjes afstormen. Doen ze het virus dan in het drinkwater.
  • Robert Boxtaele

    4 jaar geleden
    nAls men de economie nog een beetje wil redden zal men iets anders moeten bedenken dan een algehele lockdown zoals vorig jaar, anders is die verloren voor altijd en zullen  België en zijn inwoners in de toekomst tot de te ondersteunen armen behoren zoals Griekenland e.a. hebben beleefd. Voor gepensioneerden e.a. die van gemeenschapsgeld leven kan lockdown misschien geen probleem zijn, voor zaakvoerders en werkenden die voor een firma en personeel of een gezin moeten instaan des te meer.
  • Patrik De Weirdt

    4 jaar geleden
    De Franstalige partijen roepen, 3 dagen na de verstrenging van de corona-maatregelen, om een algemene lockdown. Niet verwonderlijk want hun cijfers swingen de pan uit. Niemand weerhoudt hun er echter van om dit in Wallonië en Brussel door te voeren. Vlaanderen zal de kosten wel (zoals gewoonlijk) betalen.
  • Gilbert Van den Berghe

    4 jaar geleden
    Die opinies elke dag , ze doen vaak meer kwaad dan goed . Mijn opinie is dat men zich beter niet aan een microscopisch klein sprankeltje hoop optrekt om strengere maatregel toch maar weer wat te gaan uitstellen, al is het maar een weekje  . Mag het voorbeeld gegeven dat o.a. CEO UZ Brussel in juni al voorspelde wat in begin nov. zou gebeuren , het doorgaf in Brussel en daar niets werd gedaan , de ' hoop'  dat het anders zou zijn had voorrang. Je ziet wat er nu is gebeurd. Dringende zaak nu