Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. © Photo News

Minister Verlinden: “Agenten moeten prioritair getest worden”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil dat agenten deel uitmaken van de groep die prioritair getest wordt op het coronavirus. Ze heeft daarover een brief geschreven naar premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). Dat zei Verlinden zelf op de RTBF-radio.

11 reacties

  • Dirk Merckaert

    4 jaar geleden
    En vergeet ook de chauffeurs van de Lijn niet. Op een gezellige schoolrit zit je al gauw met 80 man in een ruimte van 2,5 m X 2,5 m X 12 m = 30 m2 X 2,5 m hoog = 75 m3. Ik weet waarom, alhoewel niet verplicht, ik een iets duurder FPP2-mondmasker draag. En dan nog iets. De waarde van een maatregel wordt bepaald door de mate waarin je hem kan doen naleven. De politiek is wereldvreemd en heeft al lang geen vat meer op de samenleving.
  • ludo sprangers

    4 jaar geleden
    In de voetsporen van voormalig minister de Crem. Is dat hetgeen wat prioriteit heeft.? Douane,winkelpersoneel etc zijn even belangrijk!
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    In Duitsland kan men "thuis testen" bestellen; Vanmorgen op het TV nieuws gezien. Bij ons lopen ze blijkbaar weer achter. Zelfs leerlingen waarvan er een medeleerling in se klas besmet werd, worden niet getest ! 
  • Jeaninne Bonduwe

    4 jaar geleden
    Voor de zorg, ok. Al de rest moet zijn beurt afwachten.
  • Marc De Muyer

    4 jaar geleden
    Weer een nieuw groot licht. Ze weet niet dat een test een moment opname is. Ik zal nog duidelijker zijn is zoals een soa test, na de test sex met een besmet iemand en je hebt het vlaggen. Duidelijker zo?