AFP
Volledig scherm
© AFP

Anderhalve week: zo beangstigend snel kan situatie in onze ziekenhuizen compleet uit de hand lopen

Het blijft wachten op het effect van de strengere coronamaatregelen die onze regering begin en midden deze maand nam. Dat de tijd dringt, blijkt uit een aantal grafieken die UGent-onderzoeker Bart Mesuere deelt. Als we er niet in slagen om de trend om te buigen, kan de situatie in onze ziekenhuizen binnen anderhalve tot twee weken al compleet uit de hand lopen.

3 reacties

  • Nico Van Damme

    3 jaar geleden
    Sommige ziekenhuizen lijken bijna vol andere zijn leeg. Het is duidelijk een grote chaos. Er wordt nauwelijks onderzoek gedaan en ze hebben blijkbaar niets geleerd uit de eerste golf. De PCR-test blijkt dus volledig waardeloos en er wordt op allerlei manieren met cijfers gegoocheld. Na het aanbieden van ongebruikte teststaafjes  bleek dat ze allemaal positief waren. Waar zijn ze mee bezig?
  • Erwin Vereecken

    3 jaar geleden
    Wij kunnen dat ook, we hebben in verhouding meer overheidspersoneel en zorgverleners dan China. Wij kunnen elke besmette wijk afzonderlijk afsluiten in een vroeg stadium en managen zoals ze in China gedaan hebben. Is een kwestie van prioriteiten stellen voor politie, brandweer, leger, onderwijzers zonder leerlingen etc... Maar nu is het te laat, het zit overal.
  • Johan De Cauwer

    3 jaar geleden
    De politiek had eerder moeten ingrijpen. Op het moment dat het aantal gevallen begonnen te stijgen versoepelde de vorige regering de maatregelen. Wij zijn de dupe van nalatige beslissingen op een moment dat alles nog beheersbaar was en ik hoop dat we niet nogmaals de dupe worden van paniek want plots kan het niet sterk genoeg.