RV
Volledig scherm
© RV

Biostatisticus Geert Molenberghs: “3 tot 4 procent Belgen vermoedelijk besmet jongste twee weken”

De coronacijfers in ons land blijven dramatisch stijgen. De incidentie – het aantal gevallen per 100.000 inwoners in veertien dagen – is voor de allereerste keer boven de 1.000 gegaan. Dat betekent dat 1 procent van de Belgen de afgelopen twee weken te horen kreeg dat hij of zij besmet is met het coronavirus. “We vinden niet alle gevallen, reken dus dat het eigenlijk om 3 tot 4 procent gaat”, aldus biostatisticus Geert Molenberghs van de KU Leuven en de UHasselt.

6 reacties

  • Sven Stolk

    3 jaar geleden
    Sinds Maart is het nog steeds niet mogelijk om te analyseren waar we besmet door geraakt zijn en is essentieel. Stop.toch beleid en medische adviezen, als 1 iemand durft zeggen uit het beleid we weten het niet meer zal de burger dat sneller geloven met deze crisis als de dagelijkse zever die ons vermeld wordt via de media. Burger wet al lang het algemeen met alles beleid ontspoort is. Vanaf Juni voor het toeristisch seizoen. Daar het net door in ons land door de skivakanties is ingetreden.
  • wim Goossens

    4 jaar geleden
    Één ding dienen de mensen maar te doen , neen twee : dat is rondkijken en nadenken, dan zouden we al heel veel verder staan ..
  • Tine Leut

    4 jaar geleden
    Een korte maar krachtige lockdown sluit hij uit ondanks de vraag van de virologen. Zolang het kapitaal en de lobbyisten het hier voor het zeggen hebben is De Croo de zoveelste handpop. Voor politici is er geen financiële crisis, de gewone man mag een schouder zoeken. We stevenen af op een menselijk en mentaal drama. Stop met nodeloze dure projecten en gebruik ons belastingsgeld voor waar het echt nodig is. 
  • muller kurt

    4 jaar geleden
    Ik werk voor een grote winkelketen en ik kan zeggen, dat de klanten zich echt niet bewust meer zijn van maatregelen eens ze de winkel binnen zijn. Zo wordt er echt geen rekening gehouden met afstand, hoeveel er reeds binnen zijn, twee of meerdere personen voor één kar en ga zo maar door. Het is echt zielig om te zien en het uitleggen wat de maatregel zijn lijkt zelf of je in een andere taal spreekt want het enigste wat telt voor hun is eens gezellig komen winkelen ? Redactie kom maar kijken
  • ERIC VAN DEN EEDE

    4 jaar geleden
    Niet met trein, tram of metro rijden - geen 1,5 meter social distance mogelijk en dikwijls mensen die het niet begrepen hebben.... .
  1. N-VA wil 19 Brusselse gemeenten omvormen tot één stadsgewest, met één politiekorps: “Zes zones, wie doet nu zoiets?”
    52

    N-VA wil 19 Brusselse gemeenten omvormen tot één stadsge­west, met één politie­korps: “Zes zones, wie doet nu zoiets?”

    Als het van N-VA afhangt, moeten de negentien Brusselse gemeenten worden samengevoegd en omgevormd tot één stadsgewest. Dat staat in het programma waarmee N-VA in Brussel naar de verkiezingen trekt. De Vlaams-nationalisten hebben vandaag drie zetels in het Brussels parlement. Hun ambitie is om na 9 juni “incontournable” te worden voor de vorming van een Brusselse regering, verklaarde partijvoorzitter Bart De Wever, die om de voorstelling van het programma kracht bij te zetten naar de persconferentie was afgezakt.
  2. “Hij trok mijn bikinibroekje uit en toen viel ik flauw van de pijn”: meisje (19) eist flinke schadevergoeding na verkrachting op partyboot
    PREMIUM

    “Hij trok mijn bikini­broek­je uit en toen viel ik flauw van de pijn”: meisje (19) eist flinke schadever­goe­ding na verkrach­ting op partyboot

    Het is bijna drie jaar geleden, maar het slachtoffer, toen 17 jaar oud, lijdt nog enorm onder wat haar overkwam tijdens een vakantie op het Griekse eiland Kos. Een 20-jarige man uit Itegem nam haar mee naar het toilet, deed de deur op slot en verkrachtte haar. “Ze was dronken en kon dus nooit toestemming geven”, motiveerde haar advocaat Ine Talpe. De jongeman gaat voor de vrijspraak. “Hij heeft slechts één iets verkeerd gedaan.”
    Heist-op-den-Berg, Sint-Katelijne-Waver