EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Belgische atleten juichen komst vaccin voor Olympische Spelen toe: “Als het honderd procent veilig is”

Olympische SpelenHet nieuws dat er in 2021 vaccins beschikbaar zullen zijn voor de atleten die zich selecteerden voor de Olympische Spelen, wordt positief ontvangen door Belgische sporters die al zeker zijn van hun ticket voor Tokio. De teneur: “Ik heb er geen probleem mee om me laten inenten, op voorwaarde dat het honderd procent veilig is.”

2 reacties

  • Walter Bar

    4 jaar geleden
    Inderdaad, Liesbeth. Naast de risicopatiënten geldt dit ook voor het zorgpersoneel in de brede zin van het woord en het onderwijzend personeel, daarna komt nog de politie, winkelbedienden... Allemaal jobs met een grotere maatschappelijke verantwoordelijkheid. Jammer dat deze later komen dan sporters.
  • Liesbeth Cuppens

    4 jaar geleden
    Het is een schande dat sporters zichzelf voorrang geven daar waar risicopatiënten nood hebben aan een vaccin. Ik vraag mij af hoe ze met zichzelf kunnen leven. Wetende dat ze dan iemand voor wie een inenting echt dringend en/of noodzakelijk is, de kans ontnemen om de schrik voor corona achter zich te laten. Een mondmasker zal nog steeds nodig blijven, maar de constante dreiging van corona is dan weg. Dat sporters aan patiënten deze mentale rust niet gunnen, is beneden alle peil.