REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Meer dan 120 arrestaties bij Poolse protesten tegen inperking abortus

De Poolse politie heeft zaterdag meer dan 120 mensen aangehouden bij demonstraties tegen nieuwe beperkingen op abortus. Ook zondag kwamen duizenden mensen de straat op om te protesteren tegen die beperkingen. Een deel van de betogers viseerde de katholieke kerken in het land.

5 reacties

  • Anthony Daele

    3 jaar geleden
    Maar deze landen waren toch zo een verrijking om bij de eu te komen .... dus is weer 100 jaar terug in de tijd .
  • Albain Van Eycke

    3 jaar geleden
    Wat is da toch in die zogezegde katholieke landen , hello dit is nu de 21ste eeuw he, vrouwen zijn en moeten baas zijn over hun buik en geen enkele man of religie heeft zich daar mee te bemoeien, vrouwen bemoeien zich toch ook nie met ne dikke buik van sommige mannen, wat is da nu
  • David Van De Velde

    3 jaar geleden
    De poolse volks geloof dat covid niet bestaat,dat verzien is, ze geloven niet in. Er zijn ook veel andere problemen,mensen zijn woedend op de regering. Geloof mij er zijn al een aantallen manifestatie geweest en het zullen niet de laatste zijn.
  • Mimo mobo

    3 jaar geleden
    Als dit een moslimland was dan stonden de sociale media vol van verontwaardeging Maar dit land dat nog conservatiever is dan turkije Hoort gewoon bij hun clubje ! waar zijn die europese leiders om nu te veroordelen ! nu draaien ze de andere kant uit !
  • Kristine Delacourt

    3 jaar geleden
    In België hebben we bijna de meest liberale wetten ter wereld qua abortus, euthanasie, holebi’s etc. Laat ons daar zuinig op zijn en niet de grenzen nog verder willen verleggen. Anders komt er vroeg of laat toch een weerbots in de andere richting.