Petra De Sutter
Volledig scherm
PREMIUM
Petra De Sutter © rv

INTERVIEW. Vicepremier Petra De Sutter: "De tijd van de geitenwollensokken is al lang voorbij"

Petra De Sutter (57) heeft nooit gehoopt minister te worden, laat staan vicepremier, maar ze is het wel. Terwijl buitenlandse media boven dat nieuws de kop 'Eerste transgender-minister in Europa' zetten, boog België zich vooral over de tranen van Kristof Calvo. Die tranen deden ook haar pijn, zegt ze, maar dat ons land van haar verleden geen issue meer maakte, voelde als een overwinning aan.

23 reacties

  • Samantha De Jong

    3 jaar geleden
    Mensen stop eens met alvorens een mening te hebben over iemand en geef diegene een kans. Ze heeft tot nu toe al meer bereikt vanaf begin oktober dan anderen in een heel ambts termijn, dus wacht eens af.
  • Toon Van Kerckhove

    3 jaar geleden
    Dat soort mensen bepaalt nu wat politiek correct is, en is flink gesteund door de VRT. Ik vind dit niet correct. Maar we ondergaan dit. En als er dan verkiezingen zijn, dan vragen ze zich af: waarom kiezen de mensen zo? Maar geen nood: dan gaan alle losers samen, en hebben we een regering! Je moest je schamen. Maar schaamte is bij Groen een totaal ongekend begrip.
  • Hendrik Jansens

    3 jaar geleden
    Alles kan!  Zouden degenen die in aanmerking komen voor een ministerpostje niet eerst test moeten afleggen om hun competenties te bewijzen. Er is nu wel een minister die ooit een fabrieksarbeidster was? 
  • Carla Van Geel

    3 jaar geleden
    Waardevolle mensen in de politiek bestaan nog en al zijn ze de druppel in de volle emmer, ze verhelderen de inhoud.
  • Johan Swinnen

    3 jaar geleden
    Dat is de boodschap waarop nu , terwijl honderden mensen ziek zijn en overlijden, zittende wachten. Een politicus onwaardig