Viroloog Steven Van Gucht
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht © Photo News

Viroloog Steven Van Gucht roept op: “Blijf thuis, de komende dagen worden doorslaggevend”

Viroloog Steven Van Gucht roept iedereen op om zoveel mogelijk thuis te blijven, want de komende dagen worden doorslaggevend. Dat zegt Van Gucht aan persdienst Belga. De cijfers blijven intussen dramatisch: tussen 15 tot 21 oktober waren er dagelijks gemiddeld 11.891 nieuwe besmettingen, een stijging met 50 procent tegenover de zeven dagen ervoor. 

107 reacties

  • Luc Vereecke

    3 jaar geleden
    dat hij dat eens vertelt aan zijn collega Marc Van Ranst en journalisten, Wat baat het dat wij thuisblijven en Van Ranst tv studio's blijft bezoeken en journalisten mensen blijven opzoeken? Nog 1maal de regels overtreden en ik stop ook met mij aan de maatregelen te houden!
  • Gert Destoop

    3 jaar geleden
    @Dave Florizone: Ik moet elk jaar een injectie krijgen rond november-december. Daarvoor moet ik drie uur in een ziekenhuis op een bed zitten (met serum). Wat dacht je dat ik dat nu ga doen? Ik heb het nodig, maar ik zal ongetwijfeld langer leven zonder die injectie dan als ik daar met andere patiënten in een kamer ga zitten en misschien door een van hen - of een verpleegster of bezoeker - geïnfecteerd word. Zeg aan de VDAB dat ze de pot op kunnen. Het is te gevaarlijk.
  • Gert Destoop

    3 jaar geleden
    @gustaaf carpels: "ik ben een mens en woon niet in een kot". Het enige goede dat De Block ooit gedaan heeft, was zeggen, "Blijf in uw kot!" Normale mensen schrokken en die uitdrukking is blijven hangen. Het probleem is dat sindsdien honderdduizenden Vlamingen het woord "kot" als synoniem zijn beginnen gebruiken voor "huis". Het hoeft niet meer, na al die maanden. Maar we hebben weer een nieuw woord in onze rijke woordenschat bij. Hoezee!
  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    Beste virologen en andere die steeds maar tegen de mensen zeggen blijf in uw kot  (ik ben een mens en woon niet in een kot)Geef het voorbeeld en geef uw intervieuws vanuit uw eigen huis Via de computer net zoals mijn zoon lessen moet volgen thuis achter de computer. Want zelf intervieuws geven ook al is het buiten is ook jouw bubbel vergroten terwijl je die van ons nog meer wil beperken. Uw verplaatsingen naar een radio of televisie studio is geen essentiele verplaatsing en ook niet nodig 
  • Dave Florizone

    3 jaar geleden
    Mijn vriendin is 56j en risico patiënt, gisteren moest ze van de VDAB een test gaan doen met daarvoor een verplaatsing met bus en tram, gisterenmorgen heeft zij gebeld met de opmerking deze test graag wil uitstellen tot het grootste gevaar van besmetting geweken is, zij kreeg direct het antwoord indien zij niet naar de test ging er een sanctie zou volgen, wie neemt hier zijn sociale verantwoordelijkheid.