.
Volledig scherm
. © HLN LIVE

Biostatisticus Molenberghs: "Strengere maatregelen over heel het land nodig”

Geert Molenberghs, biostatisticus aan de KU Leuven en UHasselt roept de overheid op om ook in Vlaanderen strengere maatregelen door te voeren. “We lopen ongeveer tien dagen achter op Wallonië, maar we mogen niet wachten tot het ook hier te laat is”, zegt hij aan HLN LIVE.

35 reacties

  • Marco brilmans

    3 jaar geleden
    Hij heeft gelijk maar schoenmaker blijf aub bij uw leest. Iedereen weet het blijkbaar beter maar om de één of andere manier blijft het wel weelderig tieren, dat virus. Strengere maatregelen, akkoord! Maar het blijft wel pijnlijk duidelijk dat een deel van de bevolking het niet begrepen heeft en om dan die hete patat door te schuiven naar cijfers en/of politiek is wel heel gemakkelijk. De mentaliteit is de grondoorzaak van het probleem. 
  • George Verbeek

    3 jaar geleden
    Dankzij de niet-gelovers moeten we eerst wachten tot de ziekenhuizen de mensen niet meer kunnen helpen, en men mensen laat sterven wegens geen plaats. Wanneer dat in het nieuws komt, schrijnende beelden, dan pas is de vlaming klaar om strengere maatregelen te accepteren.
  • Jonas Morris

    3 jaar geleden
    Nu zeggen alles moet dicht laat me niet lachen .we kunnen alleen maar hopen dat de scholen,fabrieken en zeker openbaar vervoer moeten sluiten voor 1 maand.horeca was de broeihaard denkelijk niet die is dicht en alles blijft stijgen dus beste professors denk eerst eens na voor je sluitingen doet
  • Mieke Hendrickx

    3 jaar geleden
    Hij heeft gelijk. Waarom wachten tot het te laat is ? Moet Vlaanderen eerst echt zo erg worden als Wallonië vooraleer er strengere maatregelen komen ? Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. 
  • jaques windels

    3 jaar geleden
    Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Dit is nu wel meer dan duidelijk. Of zijn er nog die het bestaan van zonlicht ontkennen?