Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

Vlamingen verdienen meer: gemiddelde inkomen rondt kaap van 20.000 euro

Het gemiddelde jaarinkomen van de inwoners van Vlaanderen is in 2018 voorbij de grens van 20.000 euro gegaan. Het staat nu op 20.125 euro, zo meldt het Belgische statistiekbureau Statbel. Een jaar eerder bedroeg het gemiddelde inkomen per inwoner nog 19.636 euro.

6 reacties

  • Anoniem

    3 jaar geleden
    En dan zijn ze de 700.000 vergeten die er wel nog een loonwagen van de baas bij hebben die niet belast  worden en sociale zekerheid op betaald zoals zou moeten,bij 20000€ ,doe er maar een dikke 10000€ bij.
  • jan strynckx

    3 jaar geleden
    per persoon of per gezin? Idem voor het pensioen: wordt het 1500 euro per persoon of per gezin?
  • Marko Decandt

    3 jaar geleden
    Huh? Kloppen deze cijfers? Ik denk nu niet dat ik zo veel verdien, maar ik heb effe gewoon mijn netto loon x12 gedaan en dan kom ik al aan 30.000€ op een jaar. En blijkbaar spreken ze hier zelf over belastbaar netto inkomen. Dus dat ligt nog iets hoger dan het nettoloon. Ik moet daarbovenop dan eigenlijk zelf nog alle extraatjes tellen die ik sommige maanden krijg van het werk. Dan moeten er toch veel mensen zijn die serieus minder verdienen, want ik denk niet dat ik zo'n uitzondering ben.
  • sylvia van gastel

    3 jaar geleden
    Nee de armste groep xeroxt niet meegerekend zodat het lijkt dat heel Vlaanderen een mooi inkomen heeft. Terwijl er genoeg armoede is .
  • Thomas Christiaens

    3 jaar geleden
    Met 20.000 euro netto per jaar zou ik niet toekomen. Zeker niet als alleenstaande vader.